Mozilla Persona, νέο σύστημα login χωρίς τη χρήση πολλαπλών κωδικών [Video]

Σε λειτουργία βρίσκεται από σήμερα (beta) το Mozilla Persona, το νέο σύστημα login της εταιρείας που επιτρέπει στο χρήστη να εισέρχεται στις ιστοσελίδες της επιλογής του δίχως να χρειάζεται να θυμάται κωδικούς και άλλες πληροφορίες.

Ο χρήστης αρχικά συνδέει το Persona με το λογαριασμό email του και στη συνέχεια αυτός λειτουργεί σαν την διαδικτυακή του ταυτότητα. Σύμφωνα με τη Mozilla:

"Θεωρούμε ότι η online ταυτότητα σου θα πρέπει να ανήκει αποκλειστικά σε σένα. Έτσι δημιουργήσαμε το Persona για να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο εισέρχεσαι στις σελίδες. To Persona σου επιτρέπει να κάνεις sign in χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση email της επιλογής σου. Έτσι, αντί να θυμάσαι πολλά διαφορετικά usernames και passwords για τις αγαπημένες σου σελίδες και συσκευές, έχεις περισσότερο χρόνο να ασχοληθείς με τα σημαντικά. "

Το Mozilla Persona υποστηρίζει 25 γλώσσες και είναι συμβατό με τους εξής browsers: Internet Explorer 8 και 9, Firefox, Chrome, Safari και Opera για υπολογιστές και mobile Safari (iOS 5.x και άνω), Android default browser (2.x και άνω), Chrome και Mozilla για mobile συσκευές. Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν το Mozilla Persona εδώ.

Loading