Το MS Paint δεν "πέθανε", απλά θα είναι διαθέσιμο δωρεάν στο Windows Store

Ένας μικρός "πανικός" από χτες το βράδυ, με την πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης να βιάζονται να "θάψουν" το θρυλικό MS Paint μετά από 32 χρόνια ιστορίας στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Αιτία της παρεξήγησης ένα λίγο περίεργο άρθρο στη σελίδα υποστήριξης της εταιρείας, το οποίο αναφέρει ότι το MSPaint.exe θα είναι "μη αποδεκτό" στο επερχόμενο Windows 10 Fall Creators Update.

Αυτό σημαίνει ότι το MS Paint δεν θα είναι ενεργή εφαρμογή και ίσως αφαιρεθεί εντελώς στις μελλοντικές εκδόσεις του Windows 10. Η Microsoft, όμως, έσπευσε να διευκρινήσει ότι οι βασικές λειτουργίες του MS Paint έχουν ενσωματωθεί στο νέο Paint 3D, ενώ θα συνεχίσει να υπάρχει στο Windows Store για όποιον επιθυμεί να το εγκαταστήσει.

Όπως δήλωσε η Megan Saunders, General Manager του τμήματος 3D της Microsoft,

"Σήμερα παρατηρήσαμε μια απίστευτη νοσταλγία για το MS Paint. Το MS Paint παραμένει μαζί μας, απλά θα έχει ένα νέο σπίτι στο Windows Store, απ' όπου θα διατίθεται δωρεάν"

Επομένως, η Microsoft δεν "σκοτώνει" το MS Paint, απλά προωθεί φυσιολογικά το Paint 3D και αφήνει στο περιθώριο το θρυλικό πρόγραμμα σχεδιασμού για όποιον επιθυμεί να συνεχίσει να ασχολείται μαζί του.

[Microsoft]

Loading