Η NASA αποχαιρετά τον πλανήτη Κρόνο με αυτήν την εντυπωσιακή φωτογραφία από το Cassini

Το διαστημικό σκάφος Cassini ολοκλήρωσε το ταξίδι του πριν από μερικές εβδομάδες πραγματοποιώντας "βουτιά θανάτου" στον πλανήτη Κρόνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η NASA έπαψε να επεξεργάζεται τις εντυπωσιακές λήψεις που έλαβε κατά τη διάρκεια της αποστολής. Αυτή, όμως, που δημοσίευσε σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντική μιας και έρχεται από το τελευταίο πακέτο φωτογραφιών του Cassini.

Σύμφωνα με τη NASA, η φωτογραφία που βλέπουμε έχει δημιουργηθεί με συνένωση πολλών λήψεων και απεικονίζει τον Κρόνο στο πραγματικό του χρώμα υπό το φως του Ήλιου, ενώ έχουν σημειώσει και τις θέσεις των δορυφόρων του, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν εκτενώς στο τελευταίο στάδιο της αποστολής του Cassini.

Όπως δήλωσε η Elizabeth Turtle,

"Είχαμε συνηθίσει να λαμβάνουμε καθημερινά νέες εικόνες από το σύστημα του πλανήτη Κρόνου, να βλέπουμε νέες τοποθεσίες και μεταβολές. Ήταν δύσκολο να πούμε αντίο, αλλά είμαστε τυχεροί που καταφέραμε να τα δούμε όλα αυτά με το μάτι του Cassini"

Φυσικά, οι επιστήμονες έχουν στα χέρια τους πολύ υλικό για να μελετήσουν τόσο τον πλανήτη Κρόνο, όσο και τους δορυφόρους του, για να προετοιμάσουν το έδαφος για τις μελλοντικές αποστολές των επόμενων γενεών.

[NASA]

Loading