Η αποστολή Kepler της NASA ανακαλύπτει τρεις νέους "πιθανώς κατοικήσιμους" πλανήτες

Kepler-640x404

Η αποστολή Kepler της NASA ανακάλυψε τρεις νέους πλανήτες εντός της "κατοικήσιμης ζώνης" (Goldilocks), της περιοχής δηλαδή γύρω από έναν αστέρα στην οποία ένας πλανήτης δύναται να αναπτύξει θερμοκρασία ικανή να διατηρήσει νερό στην επιφάνεια του. Οι πλανήτες ονομάζονται Kepler-62e, 62f και 69c, βρίσκονται στα πλανητικά συστήματα Kepler 62 και Kepler 69 και εμφανίζουν εμφανίζουν πολλές ομοιότητες με τη Γη.

Κοντύτερα στο μέγεθος της τελευταίας βρίσκεται ο Kepler 62f ώντας μόλις 40% μεγαλύτερος και αποτελώντας τον πιο κοντινό γνωστό -πιθανώς κατοικήσιμο- εξωπλανήτη. Ο γειτονικός του πλανήτης 62e είναι 60% μεγαλύτερος από τη Γη και βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά της κατοικήσιμης ζώνης του συστήματος Kepler 62.

Ο μεγαλύτερος από τους τρεις νεοανακαλυφθέντες πλανήτες είναι ο Kepler 69c (70% μεγαλύτερος από τη Γη), ο οποίος περιστρέφεται γύρω από έναν αστέρα ελάχιστα μικρότερο σε μέγεθος από τον Ήλιο και μόλις 20% λιγότερο φωτεινό. Βάσει του μεγέθους και της τροχιάς του, η σύσταση του εν λόγω πλανήτη θεωρείται παρόμοια με αυτή της 'Αφροδίτης'.

Προς το παρόν οι ερευνητές δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αν κάποιος από τους τρεις εξωπλανήτες φιλοξενεί ζωντανούς οργανισμούς, η ύπαρξη όμως και μόνο των κατάλληλων προϋποθέσεων μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην ανακάλυψη ζωής εκτός του πλανήτη μας.

[via NASA]

Loading