Η NASA βρήκε οργανικές ενώσεις στον πλανήτη Άρη, αλλά όχι "ξεκάθαρη απόδειξη" ζωής

Curiosity Scoops

Η NASA μας είχε προετοιμάσει για αποκαλύψεις από τον πλανήτη Άρη που θα έμπαιναν στο βιβλίο της ιστορίας, στη συνέχεια αναδιπλώθηκε λέγοντας ότι δεν είναι και τόσο συνταρακτικές, μετά μας τράβηξε την προσοχή με την ανακάλυψη νερού και οργανικής ύλης στον πλανήτη Ερμή και τώρα έφτασε η στιγμή να μας πει τι βρήκε τελικά το Curiosity στον κόκκινο πλανήτη.

Μετά από ανάλυση των πρώτων δειγμάτων από την επιφάνεια του Άρη βρέθηκαν αποδείξεις για την ύπαρξη οργανικών ενώσεων, νερού, θείου και χλώριου, αλλά αυτή τη φορά η υπηρεσία είναι συγκρατημένη στην ανακοίνωση της, μιας και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν οι εν λόγω οργανικές ενώσεις είναι αυτόχθονες στον Άρη ή αν "έπεσαν" εκεί από το Διάστημα ή αν ακόμη τις έφερε μαζί του από τη Γη το Curiosity.

"Δεν έχουμε οριστική απόδειξη για οργανική ύλη στον Άρη σε αυτό το σημείο, αλλά θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε στο περιβάλλον του Gale Crater"

Τα δείγματα από την περιοχή Rocknest αποτελούνται κατά το ήμισυ από ηφαιστειακά ορυκτά και μη-κρυσταλλικά υλικά (γυαλί), το χλώριο επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει στον πλανήτη Άρη, αλλά υπάρχει ασάφεια για τις οργανικές ενώσεις. Για όσους αναρωτιέστε πως έγινε η ανάλυση, δεν χρειάζεται να πάτε μακριά, καθώς το Curiosity διαθέτει ειδικά εργαστηριακά εργαλεία και πραγματοποιεί τις δοκιμές επιτόπου.

Το σίγουρο είναι ότι έχουμε πολλά να περιμένουμε από την περιήγηση του Curiosity στον Άρη και η NASA είναι πολύ ικανοποιημένη με την εξέλιξη της αποστολής, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην αρχή της.

[NASA]

Loading