H NASA ετοιμάζει mini δορυφόρους βασισμένους σε Nexus One smartphones

NASA PhoneSat

Αναζητώντας νέες πιο οικονομικές και ταυτόχρονα αποδοτικές λύσεις, η  NASA σχεδιάζει να κατασκευάσει και να αποστείλει στο διάστημα μικροσκοπικούς δορυφόρους μεγέθους 4" βασισμένους σε Android smartphones και συγκεκριμένα τα Nexus One.

Οι λιλιπούτειοι δορυφόροι ονομάζονται PhoneSat, έχουν σχήμα κύβου και είναι εξοπλισμένοι με εξωτερικές μπαταρίες, έναν προειδοποιητικό ραδιοφάρο και ένα σύστημα παρακολούθησης που θα επανεκκινεί το smartphone σε περίπτωση ανάγκης. Κάθε ένας στοιχίζει περίπου $3.500 και έχει ως αποστολή του τη σύντομη παραμονή στο διάστημα και τη μετάδοση φωτογραφιών πίσω στη Γη.

Σύμφωνα με τη Nasa, "τα σημερινά smartphones παρέχουν πολλές από τις δυνατότητες που απαιτούνται για τη λειτουργία των δορυφορικών συστημάτων, όπως γρήγορους επεξεργαστές, ευέλικτα λειτουργικά συστήματα, πολλαπλούς μικροσκοπικούς αισθητήρες, φωτογραφικές μηχανές υψηλής ανάλυσης, κεραίες και δέκτες GPS".

Μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη αποστολή, η NASA θα προχωρήσει στη δεύτερη φάση της επιχείρησης (PhoneSat 2.0) για την κατασκευή δορυφόρων βασισμένων σε Nexus S smartphones.

[via Tom's Hardware]

Loading