Νέα παιχνίδια στο Nintendo Switch μέχρι τα τέλη του 2025, κλείσιμο των online servers για τα 3DS και Wii U τον Απρίλιο

Η Nintendo ανακοίνωσε επίσημα ότι θα κλείσει την πλειοψηφία των online υπηρεσιών της για τα Nintendo 3DS και Wii U από τον Απρίλιο του 2024, σε συνέχεια του κλεισίματος του Nintendo eShop για τις προαναφερθείσες παιχνιδοκονσόλας τον περασμένο Μάρτιο. Η εταιρεία αναφέρει πως θα αποκαλύψει την ακριβή ημερομηνία στο κοντινό μέλλον και αποκάλυψε πως υπάρχει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στο κλείσιμο νωρίτερα από ό,τι σχεδιάζει την δεδομένη στιγμή.

Υπενθυμίζουμε ότι το Nintendo 3DS είχε κυκλοφορήσει το 2011 και σταμάτησε η υποστήριξη του το 2020, ενώ το Wii U είχε λανσαριστεί το 2012 και εγκαταλείφθηκε λόγω της μεγάλης αποτυχίας του μόλις το 2016. Η Nintendo επιβεβαιώνει, ωστόσο, ότι οι κάτοχοι των παιχνιδοκονσολών θα μπορούν να παίζουν κανονικά όλα τα παιχνίδια που έχουν αγοράσει, αρκεί να μην απαιτείται online σύνδεση σε αυτά. Επίσης, θα μπορούν να κατεβάζουν τα αγορασμένα παιχνίδια τους για αρκετό καιρό ακόμα.

Σε ό,τι αφορά το Nintendo Switch, ο πρόεδρος της εταιρείας, Shuntaro Furukawa, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Nikkei πως θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν καινούργια παιχνίδια μέχρι τα τέλη του 2025. Αυτό αποτελεί ακόμα μία σοβαρή ένδειξη πως βρισκόμαστε αρκετά κοντά στα αποκαλυπτήρια του Nintendo Switch 2, το οποίο τουλάχιστον στην αρχή θα έχει κοινά παιχνίδια με το original.

[Nintendo]

Loading