Νέες κάρτες γραφικών Predator BiFrost και Nitro Series από την Acer

Η Acer ανακοίνωσε στο CES 2024 την Predator BiFrost AMD Radeon RX 7800 XT OC και τρεις κάρτες γραφικών Nitro με τις τελευταίες AMD Radeon RX 7000 series GPUs, συμπεριλαμβανομένων των νέων AMD Radeon RX 7600 XT GPUs. Οι νέες κάρτες γραφικών δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να βιώνουν καθηλωτικές εμπειρίες gaming όταν παίζουν τους πιο πρόσφατους τίτλους AAA με μνήμη έως 16 GB και τεχνολογίες επόμενης γενιάς.

Με 60 ενοποιημένες υπολογιστικές μονάδες AMD RDNA 3 και ανεμιστήρες Predator FrostBlade 3.0, η κάρτα γραφικών Predator BiFrost AMD Radeon RX 7800 XT προσφέρει απρόσκοπτη απόδοση σε 1440p και 4K gameplay. Η κάρτα γραφικών Acer Nitro AMD Radeon RX 7800 XT OC διαθέτει 16 GB μνήμη GDDR6 και εύρος ζώνης μνήμης έως και 624 Gbps, ενώ η κάρτα γραφικών Acer Nitro AMD Radeon RX 7700 XT OC προσφέρει 12 GB μνήμη GDDR6 και έως 432 Gbps εύρος ζώνης μνήμης.

Για να επιτύχει ομαλή και γρήγορη απόδοση, η κάρτα γραφικών Acer Nitro AMD Radeon RX 7600 XT OC διαθέτει 16 GB μνήμης GDDR6 ενώ διπλασιάζει την ψύξη με δακτυλιωτούς ανεμιστήρες Nitro FrostBlade, σύστημα διπλού ρουλεμάν, τρεις αεραγωγούς απαγωγής θερμότητας και ενισχυμένη χάλκινη βάση για αποτελεσματική απορρόφηση θερμότητας και αύξηση της διάρκειας ζωής της συσκευής. Το σχολαστικά σχεδιασμένο σύστημα ψύξης παρέχει την ισχύ του overclocking που χρειάζονται οι gamers για να ωθήσουν την κάρτα γραφικών στα όριά της.

Οι πιο πρόσφατες desktop graphics cards της Acer σπάνε τα όρια του gaming και των δημιουργικών workflow. Αξιοποιώντας την αρχιτεκτονική AMD RDNA 3, οι players μπορούν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της προηγμένης τεχνολογίας AI και των επιταχυντών ανίχνευσης ακτίνων για να επιτρέψουν τη ρευστή ανάλυση και υψηλό ρυθμό ανανέωσης στο gaming ακόμα και στους πιο ανταγωνιστικούς τίτλους. Οι επαγγελματίες και οι χομπίστες μπορούν επίσης να επεξεργάζονται, να οπτικοποιούν και να δημιουργούν χωρίς περιορισμούς με υποστήριξη για εφαρμογές ταχείας απεικόνισης. Επιπλέον, οι νέες κάρτες γραφικών περιλαμβάνουν τη νέα μηχανή πολυμέσων κωδικοποίησης/αποκωδικοποίησης AMD για πιο δυναμική γκάμα χρωμάτων και βελτιώσεων κατά το παιχνίδι ή το streaming και υποστηρίζουν το DirectX 12 Ultimate API για την απελευθέρωση καθηλωτικών και ρεαλιστικών γραφικών.

Predator BiFrost AMD Radeon RX 7800 XT OC graphics card

Η κάρτα γραφικών Predator BiFrost AMD Radeon RX 7800 XT OC συνδυάζει την ανδρεία του σχεδιασμού chiplet AMD RDNA 3 και τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις της Acer. Οι gamers μπορούν να περιμένουν μεγάλα άλματα στην απόδοση και την αποτελεσματικότητα με το PCIe 4.0 και τις διπλές υποδοχές PCIe 8-PIN. Με τεράστια μνήμη GDDR6 16 GB και εύρος ζώνης 624 Gbps, η κάρτα γραφικών Predator BiFrost AMD Radeon RX 7800 XT OC προσφέρει αστραπιαία επεξεργασία και οπτική πιστότητα σε κάθε καρέ, καθώς και ταχύτητες clock που φτάνουν έως και 2.254 MHz game clock και έως 2.565 MHz boost clock για ομαλή απόκριση.

Κατασκευασμένη με ακρίβεια, η κάρτα γραφικών Predator BiFrost AMD Radeon RX 7800 XT OC φιλοξενεί ένα ισχυρό σύστημα ψύξης με τριπλούς ανεμιστήρες Predator FrostBlade 3.0, ξεχωριστή σχεδίαση με δακτυλίους και υφή λεπίδας με μοτίβο κυμάτων για βελτίωση της ροής αέρα, σε συνδυασμό με έναν αποτελεσματικό ατμό διασπορά θερμότητας. Οι DIY gamers θα εκτιμήσουν την κομψή σχεδίαση με διαστάσεις 281,9 x 117,9 x 61,4 mm και 3 υποδοχές, καθιστώντας το ιδανικό για μια μεγάλη γκάμα gaming rigs. Για πρόσθετη ευελιξία, οι επιλογές συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν μια θύρα HDMI 2.1 και τρεις DisplayPort 2.1 για εύκολη ενσωμάτωση της συσκευής. Τέλος, η εφαρμογή Predator BiFrost Utility επιτρέπει στους gamers να επιβλέπουν την απόδοση της συσκευής και να βαθμονομούν τις ταχύτητες του ανεμιστήρα και τις παραμέτρους γραφικών στις επιθυμητές ρυθμίσεις.

Acer Nitro AMD Radeon RX 7800 XT OC και Acer Nitro AMD Radeon RX 7700 XT OC graphics cards

Οι κάρτες γραφικών Acer Nitro AMD Radeon RX 7800 XT OC και Nitro AMD Radeon RX 7700 XT OC είναι έτοιμες να παρουσιάσουν τα πιο πρόσφατα παιχνίδια με το πλήρες οπτικό τους μεγαλείο. Συνδυάζουν επανασχεδιασμένες υπολογιστικές μονάδες AMD RDNA 3 με ενοποιημένο raytracing και επιταχυντές AI για να οδηγήσουν τους gamers σε ένα μαγευτικό ταξίδι σε παιχνίδια 1440p και 4K. Η ταχύτητα game clock της κάρτας γραφικών Nitro Radeon RX 7700 κλιμακώνεται στα εντυπωσιακά 2.276 MHz και το boost clock φτάνει στα εκπληκτικά 2.599 MHz. Το game clock της κάρτας γραφικών Nitro Radeon RX 7800 φτάνει τα 2254 MHz ενώ το boost clock του φτάνει τα 2565 MHz για να υποστηρίζει games και tasks με έντονα γραφικών.

Οι νέες κάρτες γραφικών Acer Nitro διαθέτουν μια νέα μηχανή πολυμέσων κωδικοποίησης/αποκωδικοποίησης για δυνατότητες κωδικοποίησης υψηλής ευκρίνειας. Είτε εξερευνούν gaming κόσμους, είτε κάνουν βίντεο streaming ή δημιουργία σχεδίων, οι χρήστες μπορούν να βιώσουν εξαιρετικά ενισχυμένα multimedia, αυξημένα φάσματα χρωμάτων και δυναμικές βελτιώσεις με πλήρη υποστήριξη κωδικού/αποκωδικοποίησης AV1.

Οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για υπερθέρμανση, καθώς οι κάρτες γραφικών Acer Nitro AMD Radeon RX 7800 XT OC και Nitro AMD Radeon RX 7700 XT OC διαθέτουν διπλούς κυκλικούς ανεμιστήρες Nitro FrostBlade για τη βελτίωση της ροής του αέρα και την απομάκρυνση της θερμότητας από τον απαγωγό θερμότητας και μακριά από τις GPU. Τα διπλά ρουλεμάν τους χρησιμεύουν για τη μείωση του θορύβου, την αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και την ελαχιστοποίηση της φθοράς των ανεμιστήρων. Το προηγμένο σύστημα ψύξης βρίσκεται κάτω από το προσεκτικά σχεδιασμένο περίβλημα του, με διαστάσεις 279 x 129,62 x 50,42 mm και σχεδίαση 2,5-slot, ώστε οι gamers να μπορούν να μεγιστοποιήσουν το χώρο χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση. Για πρόσθετη ευελιξία, οι κάρτες γραφικών διαθέτουν μία θύρα HDMI 2.1 και τρεις DisplayPort 2.1.

Acer Nitro AMD Radeon RX 7600 XT OC graphics card

Η κάρτα γραφικών Acer Nitro AMD Radeon RX 7600 XT OC ενσωματώνει χαρακτηριστικά αιχμής για αξιόπιστη απόδοση. Οι gamers έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και εντυπωσιακή απόκριση με 16 GB μνήμης GDDR6 και εκπληκτικό εύρος ζώνης 288 Gbps, μαζί με ταχύτητες game clock έως 2.539 MHz και boost clock 2.810 MHz.

Για να διατηρήσει την εξαιρετική της απόδοση, η προηγμένη τεχνολογία ψύξης διαθέτει διπλούς κυκλικούς ανεμιστήρες Nitro FrostBlade που έχουν σχεδιαστεί για να μεγιστοποιούν τόσο την υψηλή ροή αέρα, όσο και την πίεση και να διαχέουν αποτελεσματικά τη θερμότητα από τη GPU. Το σύστημα διπλού ρουλεμάν μπορεί να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες και να ελαχιστοποιήσει την τριβή στα ρουλεμάν του ανεμιστήρα, ενώ τρεις οπές διαρροής εξασφαλίζουν αποτελεσματική ψύξη των ζωτικών εξαρτημάτων της συσκευής. Για να διασφαλιστεί η βέλτιστη απόδοση, η κάρτα γραφικών Acer Nitro AMD Radeon RX 7600 XT OC είναι ενισχυμένη με χάλκινη βάση για αποτελεσματική απορρόφηση θερμότητας και διάχυση μέσω σωλήνων θερμότητας χωρίς οξυγόνο. Οι πυκνωτές στην πλακέτα PCB του έχουν σχεδιαστεί με προτεραιότητα την ανθεκτικότητα, με διάρκεια ζωής 2,5 φορές μεγαλύτερη από αυτή ενός κανονικού πυκνωτή. Η συσκευή ενισχύεται περαιτέρω με μια οπίσθια πλάκα αλουμινίου και μεταλλική λωρίδα αντι-κάμψης που υποστηρίζει επίσης τον έλεγχο θερμοκρασίας της συσκευής.

Συμπαγής αλλά πανίσχυρη, η κάρτα γραφικών Acer Nitro AMD Radeon RX 7600 XT OC έχει διαστάσεις 268 x 111,2 x 40,1 mm και σχεδίαση 2.5-slot, μια κατάλληλη επιλογή για DIY gamers που τους ενδιαφέρει πολύ το θέμα του χώρου. Είναι επίσης εξοπλισμένη με μια σειρά από ζωτικής σημασίας θύρες συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένης μιας υποδοχής HDMI 2.1 και τριών θυρών DisplayPort 2.1. Με ψηφιακή μέγιστη ανάλυση 7680 x 4320 και δυνατότητα υποστήριξης ταυτόχρονης προβολής 4 οθονών, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν εκπληκτικά γραφικά σε πολλαπλές οθόνες για μια συναρπαστική εμπειρία gaming.

Τιμές και διαθεσιμότητα

  • Η κάρτα γραφικών Predator BiFrost AMD Radeon RX 7800 XT OC θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη το 1ο τρίμηνο του 2024, ξεκινώντας από 599 €.
  • Η κάρτα γραφικών Acer Nitro AMD Radeon RX 7800 XT OC θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη το 1ο τρίμηνο του 2024, ξεκινώντας από 579 €.
  • Η κάρτα γραφικών Acer Nitro AMD Radeon RX 7700 XT OC θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη το 1ο τρίμηνο του 2024, ξεκινώντας από 519 €.
  • Η κάρτα γραφικών Acer Nitro AMD Radeon RX 7600 XT OC θα είναι διαθέσιμη το Φεβρουάριο.

Οι ακριβείς προδιαγραφές, οι τιμές και η διαθεσιμότητα διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή.

Loading