Nest Thermostat E: Ο νέος έξυπνος θερμοστάτης είναι φθηνότερος από ποτέ [Videos]

Η Nest, πασίγνωστη τα τελευταία χρόνια για τους έξυπνους θερμοστάτες της και μέλος της οικογένειας της Google από το 2014, παρουσίασε μια νέα και αρκετά φθηνότερη συσκευή για την οποία εργαζόταν τους τελευταίους μήνες. Το Nest Thermostat E έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να “χάνεται” στον τοίχο χάριν στην σχεδόν “θολωμένη” οθόνη του, η οποία διαβάζεται καλύτερα όταν ο χρήστης πλησιάσει αρκετά κοντά.

Ακόμη, το Nest Thermostat E προσφέρει σχεδόν όλες τις λειτουργίες του ακριβότερου προηγούμενου μοντέλου. Μπορεί να ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία του σπιτιού ανάλογα με την ώρα και να αισθάνεται την παρουσία ή μη των ανθρώπων στο σπίτι για να πράττει ανάλογα. Φυσικά, είναι εφικτή η διαχείριση του εξ αποστάσεως μέσω της εφαρμογής Nest από το smartphone/tablet. Παρόλα αυτά, το Nest Thermostat E δεν δείχνει την ώρα ούτε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν έξω από το σπίτι.

Η τιμή του ορίστηκε στα $169, αρκετά χαμηλότερα από τα $249 του παλαιότερου Nest Learning Thermostat.

Nest Thermostat E

 • Οθόνη 24bit color LCD 1.76” (320 x 320, 182ppi)
 • WiFi 802.11a, Bluetooth LE
 • Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ολλανδικά
 • Αισθητήρες: θερμόμετρο, υγρασιόμετρο, εγγύτητας, ambient light
 • Επαναφορτιζόμενη μπαταρία Li-Ion (κατανάλωση μικρότερη από 1kWh/μήνα)
 • Διαστάσεις 81 x 28.9 mm
 • Βάρος 139gr

This entry was posted in Gadgets. Bookmark the permalink.
 • mycroft holms

  Μόνο που δεν ισχύει για χώρες που έχουν 220 V

 • Giorgos Sigaminsoupo

  Σωστός, παραλίγο να την πάθω πέρσι τον χειμώνα και μετά από αρκετή έρευνα αγόρασα τον Salus IT500 που κάνει για 220V !!!

 • Ragnar Lothbrok

  Επειδή ενδιαφέρομαι να πάρω και γω έναν θερμοστάτη που λειτουργεί μέσω ίντερνετ θα ήθελα την άποψη σου. Αξίζει τον κόπο? Οι βασικές λειτουργίες που έχω στο μυαλό μου και θα ήθελα, είναι ο προγραμματισμός ανά εβδομάδα και επικοινωνία μέσω ιντέρνετ. Μήπως μπορώ να βρω κάτι πιο φτηνό από τον Salus IT500?

 • Γιώργος Μαλαχίας

  Αν το πάρεις από Amazon UK έχει 130€ με τα μεταφορικά (80 λιγότερα από Ελλάδα) και αξίζει και το τελευταίο € από θέμα λειτουργικότητας και design !!! Αυτά που θέλεις τα κάνει και άλλα πολλά !!!

 • Ragnar Lothbrok

  Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Μάλλον θα τον παραγγείλω!

 • Γιώργος Μαλαχίας

  Ίσως η καλύτερη επιλογή από θέμα χρηστικότητας αλλά και design σε σχέση με την τιμή πάντα για την Ελλάδα που δεν μπορούμε να βάλουμε για παράδειγμα τον φανταστικό Ecobee 4 !!!

 • Nikos Nicoletopoulos

  Εξαιρετική και τρομερά “ευέλικτη” επιλογή ο Salus IT500 και σε εξαιρετική τιμή (αν δε θέλει κάποιος να γίνει σπόνσορας των Ελληνικών μαγαζιών που τον φέρνουν). Τον RDS110 της Siemens τον έχει δοκιμάσει κανείς?

 • Γιώργος Μαλαχίας

  Είμαι σίγουρος πως είναι πολύ καλή επιλογή βλέποντας και τα specs αλλά προς το παρών είναι ακριβό στην Ελλάδα τουλάχιστον, όσο για τον Salus μετά από ένα χρόνο χρήση το μονό που με χαλάει είναι πως πάει τους βαθμούς μισό μισό και χάνει τα υπόλοιπα δεκαδικά και λίγο όταν σετάριες την θερμοκρασία που είναι λίγο tricky κατά τα άλλα εκπληκτικός και value for money αν τον φέρει κάνεις από εξωτερικό !!!

 • Nikos Nicoletopoulos

  Να ‘σαι καλά Γιώργο. Μια που τον έχεις ζήσει αρκετά τον Salus και τον λιγουρεύομαι κι εγώ (δε με πειράζει να τους πάει μισό-μισό τους βαθμούς στην οθόνη, έτσι είναι και στο αμάξι μου), να σε ρωτήσω και τα εξής:
  – Διάρκεια μπαταριών
  – Αν είχες καθόλου προβλήματα επικοινωνίας της κεντρικής μονάδας που δίνει εντολή στο λέβητα με τη φορητή μονάδα του θερμοστάτη (σ΄εμένα η φορητή θα είναι 2 πατώματα επάνω απ’ το λεβητοστάσιο)
  – Αν μπορείς να σετάρεις εντελώς ανεξάρτητα πρόγραμμα για θέρμανση και πρόγραμμα για Ζεστό Νερό Χρήσης
  – Αν έχει εύκολο τρόπο να του πεις “θέλω ζεστό νερό ΤΩΡΑ!” (όχι και τρομερά σημαντικό, μπορώ να το κάνω και με έναν αυτόματο κλιμακοστασίου ρυθμισμένο στο 10λεπτο που να παίρνει εντολή από ένα κουμπάκι μια και περισσεύει καλώδιο γι αυτό)
  – Αν υπάρχει κάτι που θα ήθελες να έχει και δεν το έχει

 • Γιώργος Μαλαχίας

  Λοιπόν έχουμε και λεμε:
  -Μέχρι τώρα δεν έχει βγάλει ένδειξη μπαταρίας και υπόψην το χρησιμοποιώ και το καλοκαίρι μιας και είναι και θερμοστάτης για να βλέπω την θερμοκρασία του σαλονιού !!!
  -Σημασία έχει που είναι η καλωδίωση του παλιού θερμοστάτη και όχι που είναι το λεβητοστάσιο, βγάζεις τον παλιό βάζεις τον ασύρματο διακόπτη που είναι στην συσκευασία (εδώ θέλεις ηλεκτρολόγο) και τον θερμοστάτη μιας και μιλάει ασύρματα με τον διακόπτη τον έχεις όπου θέλεις αρκεί να είναι στην εμβέλεια του WiFi σου !!!
  -Αν και εγώ ζω σε πολυκατοικία που όταν βάλω την θέρμανση ζεσταίνει και τον θερμοσίφωνα διάβασα ότι μπορείς !!!
  -Έχει 3 λειτουργίες, τον προγραμματισμό αυτό που ζητάς εσύ και φυσικά το off !!!
  -Το μόνο που θα ήθελα να ήταν λίγο ποιο εύκολο να βάλω την επιθυμητή θερμοκρασία δλδ να ήταν όπως βάζεις για παράδειγμα το ξυπνητήρι σε iOS συσκευή γιατί ο υπάρχον τρόπος είναι λίγο ευαίσθητος και καμιά φορά με δυσκολεύει αλλά φυσικά αυτό είναι θέμα σχεδιασμού της εφαρμογής !!!
  -Ελπίζω να σε κατατόπισα και ότι άλλο θέλεις ρωτάς !!!

 • Nikos Nicoletopoulos

  Σε ευχαριστώ! Έβαλα το πρωί την εφαρμογή του (την “IT500 plus”) και τη δούλεψα λίγο σε demo mode, πολύ καλοσχεδιασμένη μου φαίνεται και όντως έχει “θέλω ζεστό νερό ΤΩΡΑ!” (π.χ. για το καλοκαίρι που δε θα δουλεύει η κεντρική θέρμανση) αλλά στο μεν χρονοπρογραμματισμό δε βλέπω πώς μπορώ να βάλω λιγότερες από 3 χρονικές περιόδους μέσα στη μέρα (δε δέχεται ίδια αρχή με τέλος για να “ακυρώσεις” μια περίοδο) και στο “ξεκίνα τώρα” έχει βλέπω μόνο επιλογές “1h”, “2h” και “3h” (οκ, όχι τρομερό πρόβλημα, το κλείνεις χειροκίνητα μετά, αν και θα σταματήσει ο λέβητας με το θερμοστάτη του μπόιλερ).
  Την καλωδίωση του παλιού θερμοστάτη (3 απλά καλώδια που πάνε μέχρι το λεβητοστάσιο, χωρίς παροχή ρεύματος – η οποία παροχή όμως ευτυχώς δεν είναι μακριά) έλεγα να τη χρησιμοποιήσω για άλλο λόγο και να βάλω το διακόπτη που δέχεται τις εντολές κατευθείαν στο λεβητοστάσιο, κοντά στον πίνακα του αυτοματισμού. Αλλά γίνεται κι αυτό που λες νομίζω (αν το ένα καλώδιο το κάνω “φάση”, και τα άλλα 2 τα κάνω activate heating & activate hot water).