Netflix: Αυξάνει διαρκώς τους συνδρομητές και τα κέρδη της

Η Netflix συνεχίζει να είναι το μεγαλύτερο όνομα στο premium streaming, καθώς η εταιρεία αποκάλυψε ότι έχει πλέον 269,60 εκατομμύρια επί πληρωμή συνδρομητές παγκοσμίως για το πρώτο τρίμηνο του 2024. Πρόκειται για αύξηση 9,33 εκατομμυρίων σε σύγκριση με τους αριθμούς συνδρομητών του τέταρτου τριμήνου του 2023.

Οικονομικά, η Netflix κατέγραψε τζίρο 9,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το πρώτο τρίμηνο του 2024. Αυτό ήταν αυξημένο σε σύγκριση με τα 8,164 δισεκατομμύρια δολάρια από την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Τα καθαρά κέρδη ήταν 2,332 δισ. δολάρια για το τρίμηνο, επίσης αυξημένα από 1,305 δισ. δολάρια από την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Στην ενημέρωση της εταιρείας προς τους μετόχους αναφέρει ότι στο μέλλον θα σταματήσει να αναφέρεται στον αριθμό των συνδρομητών της και αντ' αυτού θα επικεντρωθεί μόνο στα νούμερα που αφορούν τα έσοδα και τον τζίρο της. Επισημαίνει, βέβαια, ότι θα αποκαλύπτει τον αριθμό όταν ξεπερνά κάποιο ορόσημο, αλλά πλέον αυτό που έχει σημασία είναι η οικονομική πορεία και όχι η βάση των χρηστών που είναι ήδη τεράστια.

Επιπλέον, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι τα έσοδα από τις διαφημίσεις αυξάνονται ολοένα και περισσότερα, απόδειξη ότι το πακέτο συνδρομής με διαφημίσεις ήταν μια καλή κίνηση. Παρά τα εξαιρετικά νούμερα για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η Netflix αναμένει ότι τα έσοδα από το τρέχον δεύτερο τρίμηνο θα είναι περίπου 9,49 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή λίγο χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

[Netflix]

Loading