Η New Balance παρουσιάζει το πρώτο 3D printed παπούτσι για τρέξιμο [Video]

new_balance_3d_printed_shoe

Πριν από λίγες εβδομάδες είδαμε την Adidas να πειραματίζεται με την τεχνολογία 3D printing για να δημιουργήσει το παπούτσι του μέλλοντος, ωστόσο, η New Balance γίνεται η πρώτη που κατασκευάζει και ανακοινώνει το δικό της παπούτσι running που θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα στο πλαίσιο της CES 2016.

 

Η εταιρεία χρησιμοποιεί το υλικό DuraForm Flex TPU για την κατασκευή της σόλας, το οποίο μετατρέπεται από σκόνη σε στερεό για να εναποτεθεί σε στρώσεις με τη διαδικασία SLS (Selective Laser Sintering). Η μορφολογία της σόλας έχει βασιστεί σε δεδομένα που αφορούν την πίεση που ασκείται σε διαφορετικά σημεία.

Το πρώτο 3D printed running παπούτσι θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό τον Απρίλιο του 2016 πρώτα στη Βοστόνη και αργότερα σε επιλεγμένα καταστήματα New Balance ανά την υφήλιο, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η τιμή του.

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Technology. Bookmark the permalink.
  • Thunderstorm

    Τι είναι αυτά τα 3d printing; Πως γινεται αυτό;

  • raceableability

    βασικά , εχεισ ένα υλικό συνηθωσ σε ρευστη μορφή και το εναποθετεις σε στρώσεισ ( αφου στεγνώσει) τη μια πανω στην αλλη και ετσι δημιουργείς 3διαστατα αντικειμενα, ( η συγκεκριμένη εχει να κανει με εναποθεση και ψιλολιωσιμο με Laser)