Νέο ύφασμα θα μπορεί φορτίζει το smartphone σου στην τσέπη σου

Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι να φορτίζει κανείς γρήγορα και εύκολα τις φορητές συσκευές που χρησιμοποιεί, αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμα παιδευόμαστε με φορτιστές και καλώδια, μιας και η εξέλιξη της επαγωγικής φόρτισης δεν είναι τόσο γρήγορη όσο θα περιμέναμε.

Intelligent Textile Fabric

Μια διαφορετική και πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο ζήτημα της φόρτισης έρχεται να προτείνει η Intelligent Textiles, η οποία δημιούργησε ένα νέο ύφασμα για λογαριασμό του Βρετανικού στρατού, που θα δίνει τη δυνατότητα στους στρατιώτες να φορτίζουν το τηλέφωνο τους απλά βάζοντάς το στην τσέπη τους!

Το ύφασμα είναι κατασκευασμένο από ειδικά νήματα που άγουν την ηλεκτρική ενέργεια από μια μπαταρία (τοποθετημένη σε οποιοδήποτε σημείο του ρουχισμού), με αποτέλεσμα να φορτίζουν τη συσκευή απλά με την επαφή. Ακόμη, το σύστημα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη μεταφορά δεδομένων, από τα ρούχα του στρατιώτη, το κράνος ή το σακίδιο, χωρίς να απαιτείται ξεχωριστή πηγή ενέργειας.

Ουσιαστικά, η βασική ιδέα είναι να απαιτείται η φόρτιση μιας και μόνο μπαταρίας (αυτή του υφάσματος), για να μη χρειάζεται να θυμόμαστε να φορτίσουμε ένα σωρό φορητές συσκευές (smartphone, tablet, laptop κλπ.).

Μπορεί να ακούγεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά έχουν γίνει ήδη επιτυχημένες δοκιμές, αν και θα πρέπει να γίνει έλεγχος για τη συμπεριφόρα του συστήματος σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες, προτού μπει στη διαδικασία παραγωγής. Για να δούμε...

[via BBC]

Loading