Αυτό είναι το νέο MacBook με οθόνη 12'' και υπέρλεπτο σχεδιασμό [Videos]

macbook-gold Ο νέος φορητός υπολογιστής της Apple ανακοινώθηκε πλέον και επίσημα και το όνομα αυτού …MacBook. Διαθέτει υπέρλεπτη κατασκευή πάχους 13.1 χιλιοστών (24% μικρότερο από το MacBook Air), βάρος μόλις 900 γραμμάρια, εντυπωσιακή οθόνη Retina 12 ιντσών και για πρώτη φορά θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα: space grey, silver και gold.

Σχεδόν χωρίς καθόλου bezels, το MacBook έρχεται με πλήρες edge-to-edge πληκτρολόγιο νέας τεχνολογίας butterfly με 40% πιο λεπτά πλήκτρα καθώς και νέο σύστημα οπίσθιου φωτισμού LED. Επίσης ανασχεδιασμένο είναι και το trackpad, κάτω από τη γυάλινη επιφάνεια του οποίου υπάρχουν 4 αισθητήρες και μια taptic engine. Το νέο trackpad αναγνωρίζει τη δύναμη που ασκεί ο χρήστης και βάσει αυτής του προσφέρει διαφορετικές λειτουργίες.

Σε ό,τι αφορά την οθόνη, διαθέτει ανάλυση Retina 2304×1440 με το πάνελ να έχει πάχος μόλις 0,88 χιλιοστά και να καταναλώνει 30% λιγότερη ενέργεια από τα τρέχοντα μοντέλα.

Οι αλλαγές όμως δε σταματούν εδώ… Το MacBook είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής της εταιρείας χωρίς κανέναν ανεμιστήρα, ενώ για πρώτη φορά διαθέτει μόλις δύο υποδοχές: μια για ακουστικά/μικρόφωνο και μια δεύτερη USB-C που έρχεται να αντικαταστήσει κυριολεκτικά τα πάντα (USB, Thunderbolt, HDMI, VGA και τροφοδοσία).

Τέλος είναι εξοπλισμένο με Intel Core M επεξεργαστή στα 1.1GHz με δυνατότητα Turbo Charge στα 2.9GHz και η αυτονομία του ανέρχεται στις 9 ώρες με πλοήγηση στο Internet ή 10 ώρες με αναπαραγωγή ταινιών στο iTunes.

macbook-specs

H διάθεσή του στην αγορά αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 Απριλίου από τις ΗΠΑ με την τιμή του να ξεκινά από τα $1299 για το βασικό μοντέλο (1.1GHZ, 256GB SSD) και $1599 για το πιο αναβαθμισμένο (1.2GHz, 512GB SSD).

Ταυτόχρονα την εμφάνιση τους έκαναν και οι πρώτοι αντάπτορες για τη νέα θύρα USB-C:

USB-C to USB Adapter: $19

usb-c-to-usb-adapter

USB-C Digital AV Multiport Adapter: $79

hdmi-adapter

USB-C VGA Multiport Adapter

 vga-adapter[via MacUser.gr]

Loading