Samsung Galaxy Note 7: Ακύρωση πτήσης λόγω ανάφλεξης συσκευής της νέας (;) παρτίδας

safe-galaxy-note-7-exploded-2

Ακόμη ένα περιστατικό ανάφλεξης ενός Samsung Galaxy Note 7 έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα, καθώς εξαιτίας του συμβάντος εκκενώθηκε αεροσκάφος της Southwest Airlines που ετοιμαζόταν να απογειωθεί από το Louisville.

Ο ιδιοκτήτης της συσκευής σε επικοινωνία του με την ιστοσελίδα The Verge ανέφερε ότι πρόκειται για Galaxy Note 7 που ανήκει στην καινούργια (θεωρητικά) μη-προβληματική παρτίδα και το προμηθεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου από κατάστημα του παρόχου AT&T, ενώ μοιράστηκε φωτογραφία από το κουτί που φέρει το μαύρο τετράγωνο (υποδηλώνει ότι η μπαταρία είναι ασφαλής).

safe-galaxy-note-7-exploded-1-720x540

Ο κάτοχος σημειώνει ότι απενεργοποίησε τη συσκευή του και την τοποθέτησε στην τσέπη του, όταν αυτή ξαφνικά άρχισε να βγάζει καπνούς. Στη συνέχεια την πέταξε κάτω και παρατήρησε πυκνούς γκριζοπράσινους καπνούς. Επίσης, πρόσθεσε ότι η μπαταρία ήταν γεμάτη στο 80% και ότι το φορτίζει αποκλειστικά ασύρματα από τότε που έλαβε την συσκευή αντικατάστασης.

Από τη μεριά της, η Samsung δήλωσε στην ιστοσελίδα Engadget τα παρακάτω:

"Έως ότου λάβουμε και εξετάσουμε τη συσκευή, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πρόκειται για Galaxy Note 7 της νέας παρτίδας. Μόλις έχουμε όλα τα στοιχεία, θα ενημερώσουμε σχετικά με το συμβάν"

[via]

Loading