Νέα μπαταρία υπερπυκνωτών γραφενίου υπόσχεται πλήρη φόρτιση σε δευτερόλεπτα και αυτονομία μιας εβδομάδας

battery_technology

Η τελευταία φορά που ακούσαμε για επαναστατική τεχνολογία που αφορά τις μπαταρίες ήταν τον περασμένο Αύγουστο, όταν η SolidEnergy Systems υποσχέθηκε πως θα διπλασιάσει την αυτονομία των φορητών συσκευών με μια νέα μπαταρία Li-Metal που υποτίθεται ότι θα κυκλοφορούσε μέσα στο Νοέμβριο, αλλά ο μήνας κοντεύει να τελειώσει και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα. Κρατάμε μικρό καλάθι σε ό,τι αφορά τα χρονοδιαγράμματα που μας δίνουν οι εταιρείες και τα ερευνητικά κέντρα, ωστόσο, δεν χάνουμε τίποτα να ενημερωθούμε για μια νέα προσπάθεια.

Μια ομάδα ερευνητών του University of Central Florida (UCF) ανέπτυξε μια νέα διαδικασία κατασκευής εύκαμπτων υπερπυκνωτών (supercapacitors) γραφενίου που μπορούν να αποθηκεύσουν περισσότερη ενέργεια και να επαναφορτιστούν περισσότερες από 30.000 φορές χωρίς καμία υποβάθμιση τους.

Νέα μπαταρία για smartphones φορτίζει πλήρως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα! [Video]

 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αν χρησιμοποιηθούν σε smartphones, τότε θα μπορούν να φορτιστούν πλήρως μέσα σε δευτερόλεπτα και να προσφέρουν αυτονομία μιας εβδομάδας μέχρι να χρειαστεί ξανά επαναφόρτιση τους. Ακόμη, η υπέρλεπτη και εύκαμπτη κατασκευή τους θα προσφέρει στις εταιρείες τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ακόμη πιο λεπτές φορητές συσκευές ή να εκμεταλλευτούν τον χώρο για βελτιώσεις των υπόλοιπων χαρακτηριστικών.

 

Και όπως είπαμε στην αρχή, η μπαταρία αυτή δεν είναι έτοιμη για εμπορική χρήση, ούτε γνωρίζουν αν ποτέ θα καταφέρουν πραγματικά να εκμεταλλευτούν την τεχνολογία τους.

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Technology. Bookmark the permalink.
 • Gorg

  Παραμύθια της χαλιμάς:
  αν είναι έτσι, τότε αυτός που την κρατάει γιατί δεν παθαίνει ηλεκτροπληξία;
  🙂

 • Θα τους προλάβει ο Musk….

 • Περιεργος τυπος

  Αν θα πιασεις μπαταρια κινητου θα παθεις ηλεκτροπληξια;
  Για να παθεις, πρεπει να περασει κάμποσο ρεύμα από το σώμα σου και για να συμβεί αυτό, αναλόγως της αντίστασης που θα παρουσιάσει το σώμα σου, θέλει αντίστοιχα να του εφαρμοστεί τάση. Το αντικείμενο στη φωτογραφία αμφιβάλλω αν μπορεί να παράγει αντίστοιχα μεγέθη.

 • dkcrete

  Αν διεκρινες και το χαμογελο στο τελος του μηνυματος, θα καταλαβαινες οτι ο φιλος αστειευοταν…

 • zissop

  Στην τεχνολογία τέτοια άλματα δεν γίνονται. Επομένως άνθρακας ο θησαυρός, ας διπλασιάσουν πρώτα την αυτονομία και βλέπουμε για φορτίσεις επιπέδου δευτερόλεπτων.

 • Pingback: Το MIT κατασκεύασε 3D printed γραφένιο, 10 φορές ισχυρότερο από το ατσάλι [Video]()

 • Pingback: Το θαλασσινό νερό γίνεται πόσιμο με τη βοήθεια του "μαγικού" γραφενίου()