Νέα τεχνολογία επιτρέπει ταχύτητες 825Mbps στο ήδη υπάρχον δίκτυο DSL!

Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών βρίσκονται σε μία διαρκή μάχη για να ικανοποιήσουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών τους για μεγαλύτερο bandwidth και ταχύτερη δικτύωση. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι ότι η πλειοψηφία αυτών των δικτύων αποτελείται από χάλκινα καλώδια αντί για οπτικές ίνες, με αποτέλεσμα να πρέπει να αποφασίσουν πότε και που θα προβούν σε αναβάθμιση του δικτύου.

Παρόλα αυτά, χάρι σε ορισμένες νέες τεχνολογικές ανακαλύψεις, τα χάλκινα καλώδια μπορεί να πάρουν μια σημαντική παράταση ζωής. Οι σημερινές ταχύτητες που προσφέρονται στους χρήστες ποικίλλουν μεταξύ 2Mbps-50Mbps, με το επόμενο μεγάλο όριο να έχει τεθεί στα 100Mbps. Όμως, η Nokia Siemens Networks κατάφερε να τοποθετήσει ειδικά κυκλώματα "φαντάσματα" επάνω από τα χάλκινα καλώδια, που μπορούν να ενισχύσουν τη μεταφορά δεδομένων σε ταχύτητες έως 825Mbps και για απόσταση 400 μέτρων!

Μια τέτοια τεχνολογία μπορεί να βρίσκεται αρκετά χρόνια μακριά από την καθολική υποστήριξη της, αλλά αυτή τη στιγμή η iKanos αποκάλυψε την τεχνολογία NodeScale Vectoring χάρι στην οποία τα σημερινά καλώδια μπορούν να φτάσουν τουλάχιστον την ταχύτητα των 100Mbps. Η τεχνολογία αυτή επιτυγχάνει το σκοπό της αφαιρώντας οποιαδήποτε διαστάυρωση μεταξύ των καλωδίων, επιτρέποντας την ανεμπόδιστη μεταφορά δεδομένων.

Αυτές οι λύσεις, πέρα από την επίτευξη μεγάλων ταχυτήτων, μπορούν να γλιτώσουν τεράστια ποσά χρημάτων που θα χρειαζόταν για την αντικατάσταση των σημερινών δικτύων από τις οπτικές ίνες, αφού το σύστημα της iKanos κοστίζει 10 φορές λιγότερο.

Η επίσημη παρουσίαση της τεχνολογίας NodeScale Vectoring θα γίνει στην έκθεση Broadband World Forum 2010 σε λίγες ημέρες στο Παρίσι.

[πηγή GigaOM]
Loading