Νέα στοιχεία προτείνουν ότι η ζωή στη Γη ξεκίνησε από τον Άρη!

life-on-earth

Νέα στοιχεία που μας παραθέτει ο Καθηγητής Steven Benner του Westheimer Institute for Science and Technology στη Φλόριντα προτείνουν ότι δισεκατομμύρια χρόνια πριν ο Άρης ήταν ένα πολύ πιο ευνοϊκό μέρος για το σχηματισμό των πρώτων κυττάρων σε σχέση με τη Γη, στηρίζοντας τη θεωρία ότι η ζωή ενδεχομένως να ξεκίνησε από τον Κόκκινο Πλανήτη και στη συνέχεια να μεταφέρθηκε στη Γη από μετεωρίτες και εκρήξεις ηφαιστείων.

Όπως εξηγεί, πριν από 3.5 δισεκατομμύρια χρόνια που εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια ζωής, η Γη ήταν τελείως βυθισμένη στο νερό και περιείχε ελάχιστο οξυγόνο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η ζωή δεν θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει απο τον πλανήτη μας, καθώς  το βόριο και το μολυβδαίνιο, δύο συστατικά καταλύτες για τον σχηματισμό του RNA (του πρώτου γενετικού μορίου που εμφανίστηκε) θα ήταν εξαιρετικά σπάνια.

Από την άλλη πλευρά, η πρόσφατη ανάλυση ενός μετεωρίτη από τον Άρη έδειξε ότι τόσο το βόριο όσο και η οξειδωμένη μορφή του μολυβδαίνιου υπήρχε εκεί από παλιά και συνεχίζει να υπάρχει μέχρι σήμερα...

Η θεωρία αυτή τονώνει τις ελπίδες των ερευνητών για την εύρεση ζωής στον Άρη αλλά και σε άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

[via]
Loading