Δείτε τι συμβαίνει στο εσωτερικό μιας Nikon D4 για τη λήψη μιας φωτογραφίας [Video]

Αν κάτι παρέμεινε σταθερό όλα αυτά τα χρόνια που κυκλοφορούν φωτογραφικές μηχανές (ακόμη και σήμερα στην εποχή της ψηφιακής φωτογραφίας), αυτό είναι το κλείστρο, το μηχανικό “φύλλο” που σηκώνει τον καθρέπτη και επιτρέπει στο φως να περάσει στον αισθητήρα ώστε να γίνει η λήψη.

Nikon D4 Shutter

Φυσικά, με την πάροδο των χρόνων και την εξέλιξη της τεχνολογίας έχουμε φτάσει σε εντυπωσιακές ταχύτητες, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω super slow motion video για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό της Nikon D4 (ταχύτητα 1/200 του δευτερολέπτου):

[via Gizmodo]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Cameras, Nikon, Photography, Technology. Bookmark the permalink.
  • Μάνος

    Βασικά το κλείστρο και ο καθρέφτης είναι 2 ανεξάρτητοι μηχανισμοί. Ως εκ τούτου το κλείστρο ΔΕΝ σηκώνει τον καθρέφτη γι’ αυτό και είναι δυνατή η λειτουργία Mirror-Up… Επίσης η D4 δεν έχει κανένα καινοτόμο κλείστρο που θα αλλάξει τα δεδομένα στην φωτογραφία, απλά ο μηχανισμός έχει κατασκευαστεί με άριστα υλικά και ηλεκτρονικά που κάνουν δυνατή την λήψη 11fps και που απαιτούν την ανάλογη τσέπη για να αποκτηθούν. Κατά τ’άλλα τι D4 τι D7000, τι D90 το slow motion to ίδιο θα δειχνε όσον αφορά τον μηχανισμό. Το μόνο που αλλάζει είναι η ταχύτητα συνεπούς λειτουργίας του. Το βιντεάκι είναι απλά καγκουριά για να ψαρώσει ο κόσμος με slow-motion και ήχο πολυβόλου.

  • Αποστόλης

    Καλά ρε φιλράκι… σε ποιό κόσμο ζεις???? είναι δυνατόν να συγκρίνεις την ταχύτητα της d4 με μία d90? Και ναι… αυτό ακριβώς σου λέει το video… οτι μπορεί να ανοιγοκλείσει το κλείστρο 11 φορές το δευτερόλεπτο. Για έναν επαγγελματία φωτογράφο αθλητικών γεγονότων αυτό είναι εργαλείο. Για εσένα όχι.

  • cachilleas

    Den nomizo oti o filos diafwnise se kati apo ayta pou les esy. alla telika oi fotografoi eimaste megali fara. o enaw na kanei ton eksipno ston allo…..