Η Nintendo αποκαλύπτει γιατί ο Luigi είναι ...πράσινος!

mario bros

Ο Shigeru Miyamoto, ο αξιοσέβαστος game designer της Nintendo, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Rolling Stone απεκάλυψε κάτι που θα κάνει τους «παλιούς» να νοσταλγήσουν το αρχικό Mario Bros. «Είναι κάτι που θέλω να μοιραστώ με κάποιον», προϊδεάζει ο Miyamoto αποκαλύπτοντας ένα από τα μυστικά του Mario Bros.

«Ένας από τα προβλήματα ήταν ότι εξαιτίας της περιορισμένης μνήμης, ο δεύτερος χαρακτήρας έπρεπε να είναι ίδιο με τον πρώτο στην εμφάνιση. Οπότε είπαμε ότι ακόμα και αν έχουμε τον ίδιο χαρακτήρα θα μπορούσαμε να αλλάξουμε το χρώμα του».

Ωστόσο, υπήρχε περιορισμός και στις χρωματικές παλέτες, οπότε αναγκάστηκαν να δανειστούν από την εμφάνιση των χελωνών. «Έτσι, από αυτούς τους τεχνικούς περιορισμούς είπαμε 'Ok, έχουμε αυτούς τους δύο χαρακτήρες. Μοιάζουν το ίδιο εκτός το ότι έχουν διαφορετικό χρώμα. Προφανώς πρέπει να είναι δίδυμοι'. Από κει και πέρα αποφασίσαμε ότι ο Luigi πρέπει να είναι ο νεότερος αδερφός».

«Αυτός είναι στην τελική ο ρόλος του σχεδιαστή», σημειώνει ο Miyamoto. «Πως χρησιμοποιείς κάτι που μπορεί να είναι εμπόδιο για να δημιουργήσεις κάτι καινούργιο». Και εσείς ξέρετε επιτέλους γιατί ο Luigi είναι πράσινος.

[via RollingStone]

Loading