Nintendo: Το βάρος στο περιεχόμενο και όχι στην ισχύ της νέας παιχνιδοκονσόλας NX

nintendo_nx_vr

Μετά από τις ανακοινώσεις των Sony και Microsoft για τα PS4.5/Neo και Xbox Scorpio θα περίμενε κανείς ότι η Nintendo θα κινηθεί σε παρόμοια επίπεδα για τις τεχνικές προδιαγραφές και τις επιδόσεις του επερχόμενου Nintendo NX. Απ' ό,τι φαίνεται, όμως, ούτε αυτή τη φορά θα δούμε κάποια πανίσχυρη παιχνιδοκονσόλα από την εταιρεία.

Αυτό το συμπέρασμα εξάγεται από τις δηλώσεις του Reggie Fils-Aime, προέδρου της Nintendo America, στο Bloomberg, ο οποίος ήταν ξεκάθαρος πως η Nintendo δεν ενδιαφέρεται να ανταγωνιστεί τις Sony και Microsoft στον τομέα του hardware.

"Για εμάς δεν έχει να κάνει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα teraflops και τη γενικότερη ισχύ του συστήματος. Για εμάς, το βασικό είναι το περιεχόμενο. Έχουμε εστιάσει την προσοχή μας στο να φέρουμε το καλύτερο δυνατό περιεχόμενο στο Wii U και μελλοντικά στο NX. Επομένως, δεν μας απασχολεί καθόλου ο «καυγάς» των Sony και Microsoft για τα νέα συστήματα τους"

Άρα βλέπουμε τη Nintendo να μένει σταθερή στις αξίες που την βοήθησαν πρώτα να κυριαρχήσει στον χώρο του gaming για 25 χρόνια, αλλά η τελευταία 5ετία ανήκει ξεκάθαρα στους ανταγωνιστές της.

[via]

Loading