Nintendo Switch 2: Έντονες φήμες ότι παρουσιάστηκε σε developers στη Gamescom 2023

Αρχίζουν να πληθαίνουν και πάλι οι φήμες για το δεύτερης γενιάς Nintendo Switch, καθώς έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το λανσάρισμα της φορητής παιχνιδοκονσόλας και το κοινό αδημονεί να δει κάτι καινούργιο από την εταιρεία. Από την πλευρά της, η Nintendo αρνείται πεισματικά να αναφέρει κάτι επίσημο για το Nintendo Switch 2 (ή όπως αλλιώς μπορεί να λέγεται) και μάλιστα διατυμπανίζει πως το υπάρχον μοντέλο έχει πολύ ζωή μπροστά του χάριν στα επερχόμενα λανσαρίσματα σημαντικών τίτλων.

Παρόλα αυτά, ορισμένες από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες για το gaming (και όχι μόνο) στον κόσμο προχώρησαν σε αναφορές σχετικά με την παρουσία της Nintendo στην πρόσφατη Gamescom 2023. Όλοι συμφωνούν ότι η Nintendo όχι μόνο άνοιξε συζητήσεις με διάφορους developers για το Nintendo Switch 2, αλλά τους έδειξε και μερικά tech demos σε μια πρωτότυπη συσκευή που λέγεται ότι διαθέτει το hardware της δεύτερης γενιάς.

Συγκεκριμένα, το Eurogamer αναφέρει πως έγινε παρουσίαση μιας βελτιωμένης έκδοσης του The Legend of Zelda: Breath of the Wild, όπως και του The Matrix Awakens που βασίζεται στην Unreal Engine 5 της Epic Games. Μάλιστα για το τελευταίο λέγεται πως έγινε αξιοποίηση της τεχνολογίας DLSS της Nvidia για upscaling των γραφικών με ενεργό Ray Tracing, γεγονός που υποδεικνύει συνεργασία μεταξύ των Nintendo και Nvidia.

Από προηγούμενες αναφορές είχε ακουστεί ότι το Nintendo Switch 2 θα διαθέτει οθόνη LCD αντί για OLED και θα υποστηρίζει τα cartridges του original, ενώ αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

Όσο η Nintendo τηρεί σιγή ιχθύος, θα συνεχίσουμε να κρατάμε μικρό καλάθι.

[via]

Loading