Nintendo Switch: Αυτή είναι η νέας γενιάς φορητή/σταθερή παιχνιδοκονσόλα της εταιρείας! [Video]

nintendo_switch_1

Η Nintendo παρουσιάζει αυτή την ώρα την επόμενης γενιάς παιχνιδοκονσόλα της, η οποία θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2017 με την ονομασία Nintendo Switch. Όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί, το Nintendo Switch είναι μια υβριδική συσκευή που έχει σκοπό να μην περιορίζεται το gaming στο σαλόνι του χρήστη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν σταθερή παιχνιδοκονσόλα ή σαν φορητή και διαθέτει αποσπώμενα τηλεχειριστήρια.

Η σύνδεση με την τηλεόραση γίνεται μέσω της βάσης Nintendo Switch Dock και μόλις ο χρήστης σηκώσει τη συσκευή, τότε θα γίνεται άμεσα η μεταφορά στο portable mode. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά η Nintendo κάνει λόγο για "οθόνη υψηλής ανάλυσης", ενώ διαθέτει δύο αποσπώμενα τηλεχειριστήρια Joy-Con που κανονικά παραμένουν σταθερά στις πλευρές της οθόνης για handheld gaming (τύπου 3DS). Παρόλα αυτά, θα πωλείται ξεχωωριστά ένα πιο συμβατικό τηλεχειριστήριο με ονομασία Nintendo Switch Pro Controller, όπως αυτά που γνωρίζουμε στα PS4 και Xbox One. Επιβεβαιώνονται, επίσης, οι φήμες που ήθελαν τη Nintendo να στρέφεται στη χρήση cartridges για τα παιχνίδια του Nintendo Switch (τα ονομάζει Game Cards).

Σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια, στο trailer πέρνουμε μια εικόνα από το The Legend of Zelda: Breath of the Wild, το Splatoon, ένα νέο Mario Kart, ένα νέο Super Mario και ένα νέο NBA. Παρόλα αυτά, έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι θα στηρίξουν τη νέα κονσόλα οι Activision, Ubisoft, Bethesda, Square Enix και πολλά άλλα μεγάλα ονόματα. Να σημειωθεί, επίσης, ότι οι κάτοχοι του Nintendo Switch θα μπορούν να δημιουργούν τοπικά multiplayer modes φέρνοντας ο καθένας μαζί του την κονσόλα του.

Όπως προαναφέραμε, δεν έχουν γίνει γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά πλην της είδησης ότι η Nvidia συμμετέχει στην κατασκευή του, ούτε και η τιμή του. Μόλις έχουμε κάτι καινούργιο θα ενημερώσουμε το παρόν post ή θα επανέλθουμε με νέο.

Με μια πρώτη ματιά, πως σας φαίνεται το Nintendo Switch; Πιστεύετε ότι μπορεί να αποτελέσει ανταγωνιστή των PS4 και Xbox One;

vananiadis_2016-oct-20

Loading