Τα καλύτερα Nseries concept phones σύμφωνα με τη Nokia!

Όπως σας ενημερώσαμε εχτές, η Nokia θα πραγματοποιήσει εκδήλωση αφιερωμένη στα Symbian smartphones, την Τρίτη 12 Απριλίου στο Λονδίνο. Παράλληλα, μέσα από το επίσημο blog της, επέλεξε και ανακοίνωσε τα καλύτερα concepts για την Nseries!

Ξεκινώντας από το τέλος, βλέπουμε το Nokia 82 Dragonfly, σχεδιασμένο από τον Reginal Shola Hingston. Τα χαρακτηριστικά δεν είναι ακριβή, αλλά περιλαμβάνει μεγάλη οθόνη, numeric keypad, κάμερα και μηχανισμό πλοήγησης.

Συνεχίζουμε με το Nokia "Remade" Concept, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά (κουτάκια αλουμινίου, πλαστικά μπουκάλια και παλιά λάστιχα αυτοκινήτου). Όπως καταλάβατε, πρόκειται για μια "οικολογική" συσκευή, καθώς το εσωτερικό του είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να μειώνονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), χάρι στα εκτυπωμένα ηλεκτρονικά μέρη, γεγονός που αυξάνει και τη ζωή της μπαταρίας. Μειονέκτημα η πολύ μικρή οθόνη.

Στην τρίτη θέση συναντάμε το Nokia Scentsory, μια πολύ παράξενη και πρωτότυπη συσκευή που λειτουργεί με πολλαπλούς αισθητήρες, με σκοπό να προσφέρει στο χρήστη μια πιο ζωντανή εμπειρία. Διαθέτει οπτικοακουστικές λειτουργίες και μπορεί να αναγνωρίζει, να μεταδίδει και να εκπέμπει μυρωδιές! Όταν είναι κλειστό, λειτουργεί σαν κανονικό τηλέφωνο, με το χρήστη να βλέπει τις ειδοποιήσεις στην οθόνη LED της συσκευής. Ωστόσο, όταν είναι ανοικτό μετατρέπεται σε μια δυναμική συσκευή.

Για την ακρίβεια, σε "flat mode" ο χρήστης διαχειρίζεται ένα LED touchpad, δύο οθόνες και στερεοφωνικά ηχεία για video-κλήσεις. Σε "open mode" μπορεί να εκμεταλλευτεί δύο οθόνες, κάμερα, εσωτερικούς αισθητήρες οσμών και εξωτερικούς αισθητήρες θερμοκρασίας! Βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας...

Ακολουθεί το Nokia Eco Sensor, ένα ακόμη "οικολογικό" τηλέφωνο. Εκείνο που το διαφοροποιεί είναι ότι εκτός από τις συνηθισμένες λειτουργίες, παρέχει στο χρήστη πληροφορίες σχετικά με την υγεία του και το περιβάλλον γύρω του, χάρι στο αξεσουάρ που φοριέται στον καρπό ή στο λαιμό, το οποίο περιλαμβάνει ηλιακούς συλλέκτες για να τροφοδοτεί τους αισθητήρες της συσκευής.

Την πρώτη θέση κατέκτησε το Nokia Kinetic, ένα concept που είχαμε δει το περασμένο καλοκαίρι. Σχεδιασμένο από τον Jeremy Innes-Hopkins, πρόκειται για ένα εκπληκτικά όμορφο τηλέφωνο που μετατρέπει την ψηφιακή πληροφορία σε κινητική ενέργεια, χάρι στον ηλεκτρομαγνήτη της βάσης του. Εν ολίγοις, κάθε φορά που ο χρήστης δέχεται μια κλήση, το τηλέφωνο σηκώνεται και στηρίζεται στη βάση του!

[πηγή NokiaBlog]
Loading