H Nokia εξαγοράζει τη Smarterphone για να αναβαθμίσει τα μελλοντικά feature phones της

Η Nokia εξαγόρασε σιωπηλά τη νορβηγική Smarterphone προκειμένου να "ντύσει" τα feature phones της με το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας. Στόχος της Nokia είναι να προσφέρει στους χρήστες των εν λόγω τηλεφώνων μια εμπειρία παρόμοια με αυτή των smartphones.

Η συμφωνία δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα από την πρώην ιδιοκτήτρια εταιρεία της Smarterphone, Fred Capital, ενώ έχει κλείσει από τον περασμένο Νοέμβριο.

Το Smarterphone OS επικεντρώνεται σε απλές, οικονομικές συσκευές με την εταιρεία να παρέχει όχι μόνο το UI και εφαρμογές αλλά και προδιαγραφές hardware για βελτιωμένη απόδοση, υποστήριξη multitasking, πρόσβαση στο Internet, ενσωμάτωση social networking και πολλές άλλες λειτουργίες.

Προς το παρόν, η Nokia χρησιμοποιεί το Windows Phone για τα smartphones της, ενώ οι πιο οικονομικές συσκευές της τρέχουν Symbian ή S40. Επιπλέον, φήμες θέλουν την εταιρεία να δουλεύει πάνω σε ένα νέο open-source OS ονόματι Meltemi προκειμένου να αντικαταστήσει το MeeGo.

Για την ώρα οι δύο εταιρείες δεν έχουν δημοσιοποιήσει ούτε τους όρους της συμφωνίας αλλά ούτε και πώς σκοπεύουν να κινηθούν στο άμεσο μέλλον.

[πηγή theverge]
Loading