Here: Η νέα υπηρεσία χαρτών της Nokia είναι εδώ και βάζει τον χρήστη στο επίκεντρο! [Video]

Η Nokia παρουσίασε πριν από λίγη ώρα στο San Francisco τη νέα υπηρεσία χαρτών με ονομασία Here, με την οποία επιβεβαιώνει ότι είναι πρωτοπόρος στις σχετικές υπηρεσίες δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να αποστέλλουν τις δικές τους παρατηρήσεις για την κατάσταση των δρόμων (π.χ. αν είναι μονόδρομος, αν έχει αλλάξει το όνομα της οδού, να σημειώνουν μνημεία, καταστήματα κλπ.).

Nokia Here

Ουσιαστικά πρόκειται για μια user-related προσέγγιση, όπου ο χρήστης βρίσκεται στο επίκεντρο για την ενημέρωση των χαρτών ανά πάσα στιγμή, αν και οι πληροφορίες που θα αποστέλλονται θα ελέγχονται πρώτα από τη Nokia και μετέπειτα θα επικυρώνονται στην υπηρεσία Here.

Nokia Here Sightseeing

Παράλληλα, ο CEO της εταιρείας, Stephen Elop, σημείωσε μερικά στατιστικά στοιχεία για την υπηρεσία χαρτών της εταιρείας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η χρήση τους αυξήθηκε κατά 75 φορές, είναι η πρώτη εταιρεία που χαρτογράφησε ψηφιακά και τις 7 ηπείρους, και αποτελεί τη βάση άλλων υπηρεσιών (Bing Maps, Yahoo Maps) και του 80% των αυτοκινήτων με ενσωματωμένα συστήματα πλοήγησης.

Here Bus Lines

Η υπηρεσία Here περιλαμβάνει έγχρωμες τοπογραφίες των πόλεων σε 3D, πεζόδρομους και μερικές φορές αυτοκίνητα που μιμούνται την κίνηση σε μια οδό τη συγκεκριμένη στιγμής (φυσικά όχι για όλες τις πόλεις και παντού). Όπως μπορείτε να δείτε και στα screenshots, για κάθε πόλη έχουν προστεθεί πληροφορίες για μουσεία, εστιατόρια, αξιοθέατα, γραμμές λεωφορείων, καιρός κλπ.

Here Traffic

Εξάλλου, η Nokia ανακοίνωσε και την εξαγορά της Earthmine, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα του 3D mapping και αναμένεται ότι θα προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη λεπτομέρεια στους χάρτες της υπηρεσίας Here, καθώς και συνεργασία με τη Mozilla για ενσωμάτωση της υπηρεσίας Here στο νεότευκτο Firefox OS.

Here Weather

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την υπηρεσία Here στο Here.com και σύντομα θα είναι διαθέσιμη στα App Store (iOS) και Google Play (Android)!

[via AllthingsD]

Loading