Nokia Nenya: Μαγνητικό δαχτυλίδι για να χειρίζεστε το smartphone σας!

Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia παρουσίασε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα σχετικά με ένα δαχτυλίδι, με το οποίο ο χρήστης θα μπορεί να χειρίζεται το smartphone του.

Το δαχτυλίδι Nenya μοιάζει με συνηθισμένο κομμάτι κοσμηματοπωλείου, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας πολύ ισχυρός μαγνήτης. Η μετακίνηση του προκαλεί αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο που το περιβάλλει, οι οποίες γίνονται αντιληπτές από ένα ειδικό βραχιόλι που φορά ο χρήστης στον καρπό, το οποίο με τη σειρά του συνδέεται στο τηλέφωνο του μέσω Bluetooth.

Περιστρέφοντας το δαχτυλίδι ανά 45 μοίρες, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει κάποια από τις προκαθορισμένες οκτώ επιλογές, όπως να καλέσει έναν αριθμό, να βάλει αναμονή, να ανανεώσει την τοποθεσία του σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο κλπ., αρκεί να σπρώξει το δαχτυλίδι προς την άκρη του δακτύλου.

Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να επιλυθούν αρκετά ζητήματα, όπως το μέγεθος του βραχιολιού, οι τυχαίες ή νευρικές μετακινήσεις των δακτύλων και των χεριών που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες ενέργειες, αλλά και το γεγονός ότι ο χρήστης κυκλοφορεί με έναν ισχυρότατο μαγνήτη ανά χείρας.

Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για ένα αρκετά φιλόδοξο σχέδιο, αλλά οι ερευνητές της Nokia έχουν ήδη προγραμματίσει να παρουσιάσουν αναλυτικότερα το σύστημα τους στο συνέδριο Human Factors in Computing Systems, που θα διεξαχθεί στο Vancouver τον επόμενο μήνα.

Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό paper της ομάδας εδώ.

[πηγή ElectricPig]
Loading