Chairless Chair: Η φορετή καρέκλα για να κάθεσαι οπουδήποτε [Video]

chairlesschair2

Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει τα προϊόντα τεχνολογίας να δίνουν λύσεις σε (ως επί το πλείστον) τεχνητές ανάγκες, κάτι που βιώνουμε ιδιαίτερα τελευταία με την έλευση των φορετών συσκευών (smartwatches, smartglasses). Όμως, η Chairless Chair της ελβετικής εταιρείας Noonee είναι ίσως η πιο σημαντική φορετή συσκευή που έχουμε τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση φυσικά τους εξωσκελετούς που αναπτύσσονται για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video, η Chairless Chair είναι ουσιαστικά ένας πανάλαφρος σκελετός από αλουμίνιο και ανθρακονήματα, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να δένεται στα πόδια του χρήστη και με το πάτημα ενός κουμπιού "μεταφέρει" το βάρος του στις φτέρνες, όπως όταν κάθεται κανονικά σε μια καρέκλα.

chairlesschair

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί με σκοπό να χρησιμοποιηθεί από εργάτες σε εργοστάσια, που αναγκάζονται να είναι όρθιοι καθόλη τη διάρκεια της εργασίας τους ή δεν έχουν τη δυνατότητα για διάλειμμα. Να σημειωθεί ότι όταν δεν είναι ενεργοποιημένο το σύστημα, ο χρήστης μπορεί να περπατά κανονικά ή ακόμη και να τρέχει.

Για την ώρα πρόκειται για concept, αλλά έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους οι Audi και BMW για να το χρησιμοποιήσουν στη γραμμή παραγωγής.

[via]

Loading