"Smoked by Windows Phone": Νικητής το Galaxy Nexus με Android 4.0, αλλά...

wp7

H διαφημιστική καμπάνια της Microsoft με τον τίτλο "Smoked by Windows Phone" ξεκίνησε πριν λίγες βδομάδες κατά τη διάρκεια της CES 2012 με σκοπό να αποδείξει ότι οι Windows Phone συσκευές είναι πολύ πιο γρήγορες σε καθημερινές εργασίες από το iOS και το Android.

Η καμπάνια αυτή συνεχίζεται ακόμα και στα Microsoft Store με χρηματικό έπαθλο ένα laptop αξίας 1000 δολαρίων εάν καταφέρει κάποιος να κερδίσει μια Windows Phone συσκευή. Τα πράγματα, βέβαια, για τους επίδοξους συμμετέχοντες δεν είναι και τόσο απλά.

Για παράδειγμα, η ιστοσελίδα Skatter Tech αναφέρει τη δική της εμπειρία στην διαδικασία αυτή όταν το Galaxy Nexus αναμετρήθηκε με ένα Windows Phone στο Microsoft Store της Santa Clara. H αναμέτρηση αφορούσε την προβολή του καιρού για δύο διαφορετικές πόλεις όσο πιο γρήγορα γινόταν.

Και στις δύο συσκευές αυτό είναι κάτι εύκολο και επιτυγχάνεται με widgets για το Android και Live Tiles για το Windows Phone στην επιφάνεια εργασίας. Συγκεκριμένα, στο Galaxy Nexus ο χρήστης είχε απενεργοποιήσει την οθόνη κλειδώματος και έτσι με ένα απλό πάτημα του power button υπήρχε άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες. Στο Windows Phone πρέπει να πατηθεί το power button και να γίνει swipe up η lockscreen για το ίδιο αποτέλεσμα. Όπως καταλαβαίνετε, προφανώς το Galaxy Nexus είναι πιο γρήγορο.

Ο υπάλληλος του Microsoft Store είχε μια διαφορετική άποψη, βέβαια και δεν έδωσε το έπαθλο. Ο λόγος; «Απλά, έτσι».

Ένας δεύτερος υπάλληλος βρήκε μια καλύτερη δικαιολογία, βέβαια, αναφέροντας ότι η δοκιμασία αφορούσε την προβολή του καιρού σε δύο διαφορετικές πόλεις σε διαφορετικές πολιτείες και ότι το Galaxy Nexus δεν μπορούσε να το κάνει αυτό άρα δεν είχε κερδίσει (!)

Δεν ήμασταν παρόντες στο συμβάν αλλά φαίνεται ότι ο χρήστης του Galaxy Nexus αδικήθηκε. Και αυτό δείχνει ένα θεμελιώδες πρόβλημα με την καμπάνια της Microsoft που αν και είναι έξυπνη θα έπρεπε να εστιάζει σε άλλους τομείς. Για παράδειγμα, ο χρήστης του Galaxy Nexus είχε απενεργοποιήσει την οθόνη κλειδώματος κάτι που από μόνο του είναι ένα σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας παρά πρακτικότητας.

Επίσης, οι δοκιμασίες της Microsoft δεν μπορούν να χαρακτηριστούν δίκαιες αφού ο διαγωνιζόμενος μαθαίνει τελευταία στιγμή την δοκιμασία και απλώς έτυχε ο συγκεκριμένος χρήστης να έχει στην επιφάνεια εργασίας του τον καιρό δύο πόλεων. Προφανώς, ο υπάλληλος του Microsoft Store είχε από πριν ρυθμισμένη την συσκευή του.

Υπεύθυνος της Microsoft αφού έμαθε για το περιστατικό προσκάλεσε τον διαγωνιζόμενο να επανέλθει στο κατάστημα για να συμμετάσχει σε μια νέα πρόκληση. Το δίκαιο θα ήταν απλά να παραδεχόντουσαν το λάθος τους και να έδιναν το έπαθλο ασυζητητί.

U P D A T E [26/3/2012,19:20]

Ο ίδιος υπεύθυνος της Microsoft μετά την κακή δημοσιότητα που πήρε το θέμα προσκαλεί το Skatter Tech να παραλάβει εκτός του δωρεάν laptop του διαγωνισμού ένα τηλέφωνο και μια ...συγνώμη.

[via GSMArena]

Loading