Η NSA είχε κρυφά πρόσβαση στα κέντρα δεδομένων των Google και Yahoo!

Οι αποκαλύψεις περί παρακολούθησης από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ φαίνεται να μην έχουν τελειωμό...

nsa

Αυτή τη φορά δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post που επικαλείται νέα απόρρητα έγγραφα που έφερε στη δημοσιότητα ο πρώην ανάλυτης της NSA, Edward Snowden, κατηγορεί την NSA για μυστική παρακολούθηση των κέντρων δεδομένων των Google και Yahoo και υποκλοπή ιδιωτικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών!

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα παρακολούθησης εμπλέκονται από κοινού η NSA και η Βρετανική Υπηρεσία Πληροφοριών (GCHQ) οι οποίες κατόρθωναν να αποσπούν αρχεία από τους δύο τεχνολογικούς κολοσσούς μέσω του προγράμματος MUSCULAR.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τις τελευταίες 30 ημέρες η NSA συνέλεξε 181.280.466 αρχεία συμπεριλαμβανομένων email (μαζί με αποστολείς, παραλήπτες και ακριβείς ημερομηνίες αποστολής), κειμένου, ηχητικών αποσπασμάτων και video.

Google και Yahoo εμφανίστηκαν προβληματισμένες με τις νέες αποκαλύψεις και δήλωσαν ότι δε γνώριζαν το παραμικρό.

Google: "Είμαστε πολύ προβληματισμένοι με τους νέους ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε δεδομένα από τα data centers μας και δεν γνωρίζαμε το οτιδήποτε για τη δραστηριότητα αυτή. Αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την κρυπτογράφηση σε ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες της Google."

Yahoo: "Ακολουθούμε αυστηρότατους κανόνες για τη διαφύλαξη της ασφάλειας στα data centers μας και ουδέποτε έχουμε δώσει πρόσβαση στην NSA ή κάποια άλλη κυβερνητική οργάνωση."

[via]

 

Loading