NVIDIA Tegra 3: Αυξάνει το χρόνο αναμονής της μπαταρίας κατά 40%

Όπως γνωρίζουμε ήδη, τις μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ενέργεια σε μια φορητή συσκευή (smartphone/tablet) έχει η οθόνη. O CEO της NVIDIA, Jen Hsun Huang, παρουσίασε στο 'USB Global Technology and Services Conference' την ολοκαίνουρια τεχνολογία του τετραπύρηνου επεξεργαστή Tegra 3, που έρχεται να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας της οθόνης κατά 40%.

Η νέα τεχνολογία ονομάζεται DIDIM και όπως εξηγεί ο Jen-Hsun:

"Η τεχνολογία στηρίζεται στην προσαρμογή του οπίσθιου φωτισμού pixel-pixel και frame-frame που ενώ μειώνει αισθητά τις ανάγκες για ενέργεια, δεν επηρεάζει την ποιότητα και τα χρώματα των εικόνων όπως τις αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι."

Σε πλήρη λειτουργία, ο επεξεργαστής Tegra 3 καταναλώνει 1-2 Watts. Μια συνηθισμένη οθόνη καταναλώνει 3-6 Watts (ανάλογα πάντα με τη φωτεινότητα) και συνεπώς η τεχνολογία DIDIM επιτρέπει σε μια συσκευή να εξοικονομεί περισσότερη ενέργεια από αυτή που καταναλώνει ο ίδιος ο επεξεργαστής.

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της νέας τεχνολογίας, που σύντομα αναμένουμε να δούμε στην πράξη στο Asus Transformer Prime, το πρώτο tablet με τον επεξεργαστή Tegra 3.

[πηγή nvidia]
Loading