Nvidia GeForce GTX Titan Z: Μια κάρτα γραφικών "κτήνος" με τιμή $2999. Δείτε τη σε δράση [Videos]

Nvidia-Titan-Z

Η Nvidia αποφάσισε να τρελάνει τους gamers αποκαλύπτοντας μια νέα κάρτα γραφικών που κοστίζει μεν περισσότερο από τον υπολογιστή τους (τιμή $2999), αλλά προσφέρει απίστευτη απόδοση (8teraflops!!!) χάριν στους δύο επεξεργαστές γραφικών (σύνολο 5760 πυρήνες) και τα 12GB μνήμης VRAM. Η Nvidia GeForce GTX Titan Z έχει σχεδιαστεί ειδικά για όσους χρησιμοποιούν ταυτόχρονα πολλά monitors και υποστηρίζει ανάλυση 5K (βλ. videos παρακάτω).

Εξάλλου, η εταιρεία αποκάλυψε και την επόμενης γενιάς αρχιτεκτονική για τους επεξεργαστές γραφικών (GPU), η οποία θα ονομάζεται Pascal και ξεχωρίζει για την τοποθέτηση των DRAM modules μέσα στη GPU με αποτέλεσμα να υπάρχει αμεσότερη επικοινωνία και να επιτρέπονται πιο compact κατασκευές, ενώ παράλληλα θα υπάρχει πρόσβαση της CPU στη μνήμη της GPU (και το αντίστροφο).

Τέλος, η Nvidia έκανε λόγο για τον σχεδιασμό NVLink που επιτρέπει την μεταφορά δεδομένων από την CPU στη GPU με ρυθμό 80GB/sec, δηλαδή 5 φορές μεγαλύτερο από το σημερινό όριο των 16GB/sec!

Πάντως, οι Pascal-based GPUs θα είναι διαθέσιμες το 2016, ενώ από φέτος θα δούμε τις πρώτες Tegra K1 και το 2015 τις Maxwell-based (ή Erista).

[Nvidia]

 

Loading