Η NVIDIA ανακοίνωσε τον νέο quad-core επεξεργαστή Tegra 4i και το Phoenix, ένα 5'' 1080p tabletphone-αναφορά

H NVIDIA ανακοίνωσε σήμερα τον πρώτο επεξεργαστή με ενσωματωμένο τσιπ για δίκτυα 4G LTE. Ο λόγος για τον Tegra 4i, τον οποίο η εταιρεία διαφημίζει ως τον ισχυρότερο επεξεργαστή για mobile συσκευές με τέσσερις πυρήνες, αρχιτεκτονική ARM R4 Cortex A9 και i500 LTE modem. «Για πρώτη φορά η NVIDIA παραδίδει ένα μοναδικό τσιπ που μπορεί να τροφοδοτήσει όλες τις κύριες λειτουργίες ενός smartphone», αναφέρει η εταιρεία. «Τα τηλέφωνα με Tegra 4i θα προσφέρουν εκπληκτική υπολογιστική ισχύ, τηλεφωνικές δυνατότητες παγκόσμιας εμβέλειας και εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία».

Ο Tegra 4i έρχεται στα 2.3 GHz με πέντε φορές περισσότερους GPU πυρήνες σε σχέση με τον Tegra 3 για ακόμα καλύτερες γραφικές επιδόσεις και υψηλή εμπειρία gaming σε 1080p οθόνες. To ειδικά τροποποιημένο i500 modem για LTE δίκτυα μπορεί να προγραμματιστεί ξανά ανά πάσα στιγμή ασύρματα για να υποστηρίξει νέες συχνότητες, κάτι που δεν προσφέρεται πουθενά αλλού.

Ταυτόχρονα η εταιρεία απεκάλυψε και το smartphone-αναφορά για τη νέα της πλατφόρμα με την κωδική ονομασία 'Phoenix'. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα προσχέδιο, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι κατασκευαστές για να σχεδιάσουν τις δικές τους Tegra 4i συσκευές. Περιλαμβάνεται, επίσης, και η τεχνολογία 'Chimera' για την κάμερα με λειτουργίες, όπως HDR και HDR panoramas, οθόνη 1080p 5 ιντσών, σασί πάχους 8 χιλιοστών και υποστήριξη για δίκτυα 4G και την τελευταία έκδοση του Android.

Loading