NVIDIA Tegra K1, υπερ-τσιπ 192 πυρήνων για φορητές συσκευές [CES 2014]

NVIDIA Tegra K1

Η NVIDIA ξεκίνησε εντυπωσιακά τη φετινή CES 2014 παρουσιάζοντας το Tegra K1, ένα υπερ-τσιπ με 192 πυρήνες (!) σε αρχιτεκτονική 32 και 64-bit με την ίδια τεχνολογία Kepler που τροφοδοτεί την γρηγορότερη GPU του πλανήτη, την GeForce GTX 780 Ti.

Η πρώτη έκδοση του Tegra K1 έρχεται στα 32-bit με τέσσερις πυρήνες, 4-Plus-1 ARM Cortex A15 CPU, ενώ η δεύτερη έκδοση χρησιμοποιεί έναν custom 64-bit dual Super Core CPU με την κωδική ονομασία Denver. Βασίζεται στην αρχιτεκτονική ARMv8 που φέρενει την ενεργειακή αποδοτικότητα της ARM στα 64-bit. Και οι δύο εκδόσεις συνοδεύονται από την πανίσχυρη Kepler GPU 192 πυρήνων με την εταιρεία να αναμένει ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους σε φορητές συσκευές το πρώτο μισό του 2014 για την 32-bit έκδοση και το δεύτερο μισό για την 64-bit έκδοση.

tegra_k1_hero

«Με τον επαναστατικό αυτόν επεξεργαστή μπορούμε να πάρουμε εφαρμογές που τρέχουν σε PC ή κονσόλες και να τις τρέξουμε στον Tegra», αναφέρει ο Tim Sweeny, ιδρυτής της Epic Games και developer της Unreal Engine.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον Tegra K1 μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της NVIDIA εδώ.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία μας έδωσε και μια πρώτη ματιά στην τεχνολογία G-Sync, ένα νέο τσιπ για οθόνες υπολογιστές με σκοπό τη βελτίωση της οπτικής απόδοσης σε παιχνίδια. Οι κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων των Aces, AOC, ASUS, BenQ, Philips και ViewSonic, θα μπορέσουν να ενσωματώσουν το τσιπ στα προϊόντα τους το δεύτερο τρίμηνο του 2014. Το G-Sync αφαιρεί την καθυστέρηση και το τρέμουλο των εικόνων κάνοντας refresh μόνο αφού η GPU έχει τελειώσει το rendering του καρέ.

Loading