Η διαφορά στα γραφικά ενός οκταπύρηνου smartphone απέναντι σε ένα τετραπύρηνο από τη Gameloft! [Video]

octa-core_quad-core_comparison_graphics

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα μας φαίνεται υπερβολικό ένα smartphone να διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή, αλλά από τη στιγμή που οι κατασκευαστές συσκευών αποφάσισαν να τοποθετήσουν τόσο ισχυρούς επεξεργαστές σε φορητές συσκευές (βλ. Zopo ZP998, UMI X2S και σύντομα το Huawei Honor 4), τότε θα πρέπει σιγά σιγά να βλέπουμε τι παραπάνω μπορούν να προσφέρουν.

Γι’ αυτό αξίζει να παρακολουθήσει κανείς τη σύγκριση που πραγματοποίησε η Gameloft (πασίγνωστη δημιουργός mobile games) επάνω στο Modern Combat 5, κοντράροντας ένα quad-core Android smartphone με ένα octa-core smartphone που χρησιμοποιεί τον True Octa-Core MT6592 της MediaTek:

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Gameloft, Gaming, Mobiles. Bookmark the permalink.
 • Alexandros Gazepidis

  τι θολούρα είναι αυτή στο octa! είναι πιο ζωντανό το quad; πάνε καλά;

 • Theofilos Chamalis

  Προφανώς και όλο το βίντεο έχει γίνει για την προώθηση του οκταπύρηνου mt6592 της mediatek και η σύγκριση είναι παντελώς λάθος. Στο βίντεο στην ουσία βλέπουμε τις δυνατότητες της GPU Mali-450 του MT6592, σε σύγκριση με μία “άλλη GPU άλλου κατασκευαστή”, το οποίο δεν βοηθάει και πολύ στο να βγάλουμε συμπεράσματα.

  Δηλαδή SoC με τετραπύρηνο επεξεργαστή είναι και το οικονομικό MSM8225Q της Qualcomm, με την παντελώς αδύναμη Adreno 203, οπότε συγκρίσεις θα ήταν άτοπες με την Mali-450 του high-end μοντέλου της MTK.

 • Diveblue

  Πολύ σωστό σχόλιο!