Οι ανασκοπήσεις του 2023 σε Apple Music, Spotify και YouTube Music

Ακόμα δεν μπήκαμε στον Δεκέμβριο και ήδη έχουν ξεκινήσει οι παραδοσιακές ανασκοπήσεις των διάφορων μουσικών υπηρεσιών, όπως τα Apple Music, YouTube Music και Spotify. Οι εταιρείες προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να υπενθυμίσουν στους χρήστες πόσο κόλλησαν με κάποια τραγούδια ή καλλιτέχνες μέσα στη χρονιά, να παρουσιάσουν γενικότερα trends της μουσικής βιομηχανίας, να αναδείξουν νέες παραγωγές που ξεχώρισαν, διάφορα στατιστικά στοιχεία κλπ.

Apple Music

Ξεκινώντας από την Apple, μιας και ήταν η πρώτη που άνοιξε τον φετινό χορό, η εταιρεία συνεχίζει να παρέχει την ανασκόπηση της με τίτλο Apple Music Replay μόνο μέσα από web browser, αν και η σχετική 2023 Replay Playlist είναι διαθέσιμη και μέσα από την εφαρμογή της μουσικής υπηρεσίας.

Μεταβαίνοντας στη διεύθυνση replay.music.apple.com και εισάγοντας το Apple ID σας θα δείτε όλα τα στατιστικά στοιχεία του λογαριασμού σας, ένα highlight reel με τα αγαπημένα τραγούδια και τους καλλιτέχνες, καθώς και την ώρα που ξοδέψατε σε ακρόαση.

Spotify

Παραδοσιακά η Spotify παρέχει την πιο εντυπωσιακή ανασκόπηση από όλες τις μουσικές υπηρεσίες, με το Spotify Wrapped να εξελίσσεται εντυπωσιακά όλα αυτά τα χρόνια προσφέροντας στους χρήστες έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο να δουν, να ξανακούσουν και να διαμοιραστούν τα αγαπημένα τραγούδια, άλμπουμ, καλλιτέχνες κλπ.

Νέο χαρακτηριστικό στο φετινό Spotify Wrapped είναι το Sound Town. Η Spotify αναλύει τις συνήθειες του χρήστη με βάση τα είδη μουσικής και τους καλλιτέχνες, τον κατατάσσει σε μία από τις 12 μουσικές προσωπικότητες που έχει δημιουργήσει η ίδια και τον ταξινομεί σε μια πόλη με παρόμοια μουσικά γούστα.

Επίσης, σημειώνει τον μήνα στον οποίο άκουσε περισσότερο τους 5 αγαπημένους καλλιτέχνες του και τα πιο προτιμητέα είδη μουσικής εμφανίζονται σαν υλικά από μπέργκερ. Φυσικά, δεν λείπουν τα κλασικά στατιστικά ακρόασης και δυνατότητα δημιουργίας κοινής λίστας με κάποιον φίλο.

Μπορείτε να δείτε τη δική σας ανασκόπηση μέσα από τις εφαρμογές του Spotify σε Android, iOS και desktop, αλλά και από την ιστοσελίδα Spotify.com/wrapped.

YouTube Music

Κλείνουμε με το YouTube Music, το οποίο ξεκίνησε να εμφανίζει από σήμερα τη δική του ανασκόπηση. Από την εφαρμογή της υπηρεσίας για συσκευές Android και iOS μπορείτε να πατήσετε επάνω δεξιά στο εικονίδιο του λογαριασμού σας και στη συνέχεια την ενότητα Your Recap -> Get your Recap.

Η ανασκόπηση στο YouTube Music ξεκινά με τα λεπτά ακρόασης και τον αριθμό των διαφορετικών καλλιτεχνών που άκουσες μέσα στο 2023, συνεχίζει με περισσότερες λεπτομέρειες για το Top 5, εμφανίζει για πρώτη φορά φέτος το δικό σου εξώφυλλο που δημιουργείται αυτόματα με χρώματα από τα τραγούδια που άκουσες περισσότερο και καταλήγει μια τελική περίληψη της δραστηριότητας σου στη μουσική υπηρεσία. Σε ορισμένες από τις σελίδες που εμφανίζονται σαν Shorts υπάρχουν κουμπιά για download ή διαμοιρασμό των πληροφοριών.

Loading