OnePlus 6: Αυτή είναι η πρώτη επίσημη φωτογραφία του, θα διαθέτει notch και αυτή είναι η εξήγηση από τον CEO της εταιρείας

Δεν πέρασαν παρά μερικές ώρες από την δημοσίευση του Evan Blass, η οποία απεικονίζει το πίσω μέρος του OnePlus 6, και τώρα έχουμε την πρώτη επίσημη φωτογραφία της συσκευής που δημοσίευσε πριν από λίγο κατ' αποκλειστικότητα η ιστοσελίδα The Verge. Παράλληλα, φιλοξενεί τον συνιδρυτή και CEO της OnePlus, Carl Pei, ο οποίος εξηγεί γιατί επέλεξαν και αυτοί σχεδιασμό με notch.

Σύμφωνα με τον κ.Pei, η εγκοπή (notch) βοηθά τον χρήστη να επικεντρώνεται στην οθόνη του, καθώς μεταφέρονται στον πλεονάζοντα χώρο οι ειδοποιήσεις και ήταν πολύ εύκολη η απόφαση για την OnePlus να την υιοθετήσει, έτσι ώστε οι χρήστς να απολαμβάνουν και να εκμεταλλεύονται μεγαλύτερο μέρος της οθόνης τους. Προέβλεψε, μάλιστα, ότι τα smartphones θα διαθέτουν και αυτό το μικρό bezel στο κάτω μέρος για αρκετό καιρό ακόμα.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι το iPhone X έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στο να στραφούν και αυτοί σε αυτό το design, κάτι που θα έκαναν ούτως ή άλλως, αφού οι κατασκευαστές οθονών τους παρουσίαζαν ανάλογα σχέδια εδώ και αρκετό καιρό. Το iPhone X, όμως, τους ανάγκασε να σπεύσουν και αυτοί προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς "η Apple επιταχύνει την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών στην βιομηχανία".

Παρόλα αυτά, η υποδοχή 3.5mm για ακουστικά θα παραμείνει ως έχει διότι χρησιμοποιείται ακόμη από την πλειοψηφία των χρηστών, ενώ επέλεξαν μεγάλο notch (και όχι μικρότερο σαν αυτό του Essential Phone) για να χωρέσουν την εμπρόσθια κάμερα, τον αισθητήρα ambient light και το φωτάκι LED. Δεν βρίσκει μεγάλη ανάγκη να ενσωματώσουν και αυτοί τεχνολογία Face ID και γι' αυτό το notch του OnePlus 6 θα είναι λίγο μικρότερο από αυτό του iPhone X. Συγκεκριμένα, θα έχει διαστάσεις 19.616mm x 7.687mm.

Από πλευράς λειτουργικότητας, η OnePlus έχει πραγματοποιήσει δοκιμές με τις 1000 δημοφιλέστερες εφαρμογές του καταστήματος Google Play και διαπίστωσε ότι το notch λειτουργεί μια χαρά. Αποφάσισαν, μάλιστα να μεταφέρουν το ρολόι στην αριστερή πλευρά για να έχουμε περισσότερο χώρο για τα εικονίδια της taskbar και θα κρύβεται όλη εκείνη η λωρίδα όταν παίζει κάποιο video.

Μια άλλη λειτουργία που θα δανειστούν από την Apple είναι η δυνατότητα διαχείρισης με χειρονομίες, κάτι που επίσης θα γινόταν πολύ αργότερα αν δεν το έβλεπαν στο iPhone X. Με swipe από το κεντρικό κουμπί προς τα πάνω μεταφέρεσαι στην home screen, ενώ με swipe από τα πλαινά προς τα πάνω πηγαίνεις ένα βήμα πίσω.

Σε ό,τι αφορά το κάτω bezel που ονομάζει "πηγούνι" (chin), ο κ. Pei ανέφερε ότι κάθε οθόνη συνδέεται με την μητρική κάρτα του smartphone μέσω μιας κορδέλας και γι' αυτό είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα μικρό περιθώριο. Αποκάλυψε, επίσης, ότι η Apple κατάφερε να ξεπεράσει το "πρόβλημα" στο iPhone X επειδή χρησιμοποιεί κυρτή οθόνη OLED που καμπυλώνει στο κάτω μέρος σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην χρειάζεται περιθώριο.

Τέλος, ο Carl Pei αποκάλυψε ότι το OnePlus 6 θα διαθέτει οθόνη που θα καλύπτει σχεδόν το 90% της πρόσοψης και θα έχει το ίδιο μέγεθος με τα προηγούμενα smartphones της εταιρείας.

OnePlus 6 (φημολογούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά)

  • Οθόνη 6.28” OLED FHD+ (2280 x 1080. 19:9)
  • Επεξεργαστής 64bit octa-core Qualcomm Snapdragon 845
  • Επεξεργαστής γραφικών Adreno 630 GPU
  • Μνήμη RAM 6GB/8GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 64GB/128GB
  • Dual κάμερα 20MP + 16MP f/1.7
  • Εμπρόσθια κάμερα 20MP
  • Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων
  • WiFi, Bluetooth, GPS, 4G LTE
  • Λειτουργικό σύστημα OxygenOS βασισμένο στο Android 8.1 Oreo
  • Μπαταρία 3450mAh
  • Πάχος 7.5mm
  • Βάρος 175gr

 

 

 

[via]

Loading