OpenCellular: Η νέα open-source πλατφόρμα της Facebook για παροχή Internet σε όλο τον κόσμο

opencellular

Ο Mark Zuckerberg θα...σκάσει αν δεν καταφέρει να φέρει το Internet σε όλους και έτσι παράλληλα με το αμφιλεγόμενο project Internet.org ξεκινά μια νέα προσπάθεια με το OpenCellular.

Πρόκειται για μια open-source ασύρματη πλατφόρμα σχεδιασμένη να προσφέρει πρόσβαση στο Internet στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου. Το μέγεθος του OpenCelluler είναι όσο ένα κουτί παπούτσια και καλύπτει τις ανάγκες έως 1500 ανθρώπων σε ακτίνα 10km, με πληθώρα επιλογών σύνδεσης (από 2G έως LTE).

Η αρχική έκδοση της πλατφόρμας OpenCellular θα είναι διαθέσιμη μέσα στο καλοκαίρι που διανύουμε, ενώ η Facebook πραγματοποιεί δοκιμές εδώ και αρκετό καιρό. Σύμφωνα με έρευνα της, περισσότεροι από 4 δισ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση στο Internet και 700 εκατ. άνθρωποι κατοικούν εκτός εύρους των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Με το OpenCellular και την συμμετοχή ερευνητών, παρόχων τηλεπικοινωνιών και οποιουδήποτε άλλου θέλει να βοηθήσει, η Facebook είναι πεποισμένη ότι θα καταφέρει να προσφέρει το αγαθό της πρόσβασης στο Internet, και φυσικά να κερδίσει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια επιπλέον χρήστες στο κοινωνικό και διαφημιστικό δίκτυο της...

[Facebook]

Loading