Opera 52: Διαθέσιμη η νέα έκδοση με βελτιωμένο ad blocker και πολλές χρήσιμες προσθήκες

Η Opera Software κυκλοφόρησε σήμερα την τελική έκδοση του Opera 52 web browser, η οποία φέρνει σημαντικές βελτιώσεις στην ενσωματωμένη λειτουργία μπλοκαρίσματος διαφημίσεων (ad blocking) για να φορτώνουν οι ιστοσελίδες ακόμη πιο γρήγορα συγκριτικά με την προηγούμενη έκδοση και τους ανταγωνιστικούς web browsers.

Το νέο σύστημα ad blocking του Opera 52 όχι μόνο προστατεύει τον υπολογιστή σας από cryptomining και κακόβουλες διαφημίσεις, αλλά επιταχύνει σημαντικά την διαδικασία φόρτωσης κατά 16% σε σύγκριση με τον Opera 51 και κατά 44% σε σύγκριση με τον Chrome 64.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα νέα λειτουργία είναι η δυνατότητα εκτέλεσης κάποιας ενέργειας με ταυτόχρονη εφαρμογή σε πολλές καρτέλες (π.χ. επιλέγεις ορισμένες από τις ανοικτές καρτέλες και επιλέγεις να κλείσουν ταυτόχρονα). Επίσης, υπάρχει νέα συντόμευση στο πληκτρολόγιο για να κλείνεις συγκεκριμένα tabs (κρατάς πατημένο το Alt και διαλέγεις την καρτέλα που θέλεις να κλείσεις), ενώ μπορείς να αντιγράφεις πολλά URLs ιστοσελίδων ταυτόχρονα.

[Opera]

Loading