Opera: Ενσωματώνει το ChatGPT στον ομώνυμο web browser

Η Opera ανακοίνωσε επίσημα πως θα ενσωματώσει και αυτή ένα AI εργαλείο βασισμένο στο περίφημο ChatGPT στον ομώνυμο web browser, το οποίο θα τοποθετηθεί στο πλάι και θα δημιουργεί άμεσα περιλήψεις του περιεχομένου που εμφανίζεται μέσα σε ιστοσελίδες και άρθρα. Η λειτουργία θα ονομάζεται «shorten» και αποτελεί ένα από τα πρώτα βήματα της εταιρείας για την εκμετάλλευση της Τεχνητής Νοημοσύνης για την ενίσχυση του web browser.

Η πρόσβαση στο shorten θα είναι εξαιρετική εύκολη, αφού το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να πατήσει το αντίστοιχο κουμπί που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της address bar. Από εκεί εμφανίζεται ένα pop up παράθυρο στην αριστερή πλευρά που περιλαμβάνει την περίληψη του άρθρου ή της ιστοσελίδας που έχεις ανοιχτή στην συγκεκριμένη καρτέλα.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια παρόμοια λειτουργία με αυτήν που εξήγγειλε την περασμένη εβδομάδα η Microsoft για τον Edge browser. Η τελευταία τόνισε ότι θα προσφέρει άμεση πρόσβαση στο AI chatbot του ChatGPT μέσα από τη μηχανή αναζήτησης Bing, ενώ ο Edge browser θα προσφέρει την δυνατότητα δημιουργίας περίληψης για ιστοσελίδες και άρθρα, καθώς και για την παραγωγή κειμένου για αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα κλπ.

Σύμφωνα με τον Per Wetterdal, επικεφαλής στρατηγικών συνεργασιών και AI της Opera,

Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ραγδαία εξέλιξη των AI λύσεων όπως το Google Bard και ξεκινάμε και εμείς την ανάπτυξη και το λανσάρισμα νέων εμπειριών για την περιήγηση στο Διαδίκτυο που πριν από λίγο καιρό έμοιαζαν αδύνατο να πραγματοποιηθούν.

Η λειτουργία shorten του Opera browser είναι ήδη διαθέσιμη για δοκιμή σε ορισμένους χρήστες και σύντομα θα ενσωματωθεί στην τελική έκδοση του web browser.

Loading