Opera: Νέα λειτουργία διευκολύνει απίστευτα την παρακολούθηση video σε VR headsets [Videos]

Όλοι οι μεγάλοι web browsers προετοιμάζονται σιγά σιγά για να βελτιστοποιούν το διαθέσιμο υλικό λόγω της επικείμενης (;) επέλασης των VR headsets. Η Opera δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη και μας δίνει μια πρώτη ματιά από τη λειτουργία αυτόματης βελτιστοποίησης της εμφάνισης των videos για την εικονική πραγματικότητα, μέσα από την Developer έκδοση του Opera 49.

Σύμφωνα με την εταιρεία, όταν είναι συνδεδεμένο ένα VR headset σε Windows, macOS ή Linux PC, τότε θα εμφανίζεται αυτόματα το κουμπί "Watch in VR" στο επάνω μέρος οποιουδήποτε video, είτε είναι κανονική λήψη, είτε 180°, είτε 360°, έτσι ώστε να το παρακολουθήσεις όσο το δυνατόν καλύτερα μέσα από το VR headset.

Η Opera σημειώνει ότι υποστηρίζει για την ώρα τα videos των YouTube, Facebook και Vimeo, αλλά θα προστεθούν και άλλες υπηρεσίες με τον καιρό. Φυσικά, ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει με αυτόν τον τρόπο οποιοδήποτε δικό του video. Η λειτουργία υποστηρίζεται από τα HTC Vive, Oculus Rift και άλλα OpenVR headsets, και είναι προφανές ότι διευκολύνει σημαντικά την παρακολούθηση video σε VR headset, αφού δεν χρειάζεται να κατεβάζεις το video και στη συνέχεια να χρησιμοποιείς ειδικό VR video player για να το παρακολουθήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι η λειτουργία είναι διαθέσιμη στην developer έκδοση του Opera 49, άρα θα τη δούμε στην κανονική έκδοση μετά από μερικές εβδομάδες.

[Opera]

Loading