OPPO & Nokia υπογράφουν παγκόσμια συμφωνία για τις πατέντες 5G

Η OPPO ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε μια παγκόσμια σταυροειδή συμφωνία για διπλώματα ευρεσιτεχνίας με τη Nokia που καλύπτει βασικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με την τεχνολογία 5G και άλλες τεχνολογίες κινητής επικοινωνίας. Σε συνέχεια της συμφωνίας, τα δύο μέρη θα επιλύσουν όλες τις εκκρεμείς διαφορές τους. Οι συγκεκριμένοι όροι της συμφωνίας παραμένουν εμπιστευτικοί σύμφωνα με κοινή απόφαση των δύο μερών. 

Ο Feng Ying, Chief Intellectual Property Officer στην OPPO, δήλωσε: 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καταλήξουμε σε αυτήν την παγκόσμια  συμφωνία για διπλώματα ευρεσιτεχνίας με τη Nokia, η οποία περιλαμβάνει πολλαπλές αδειοδοτήσεις για βασικές πατέντες 5G. Αυτή η συμφωνία αντανακλά την αμοιβαία αναγνώριση και σεβασμό για την πνευματική ιδιοκτησία του άλλου, ενώ θέτει τα θεμέλια για τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ της OPPO και της Nokia. Η OPPO συνεχίζει το έργο της ως υπέρμαχος λογικών τελών δικαιωμάτων εκμετάλλευσης, στηρίζοντας παράλληλα μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση για την πνευματική ιδιοκτησία που υποστηρίζει την επίλυση διαφορών μέσω φιλικών διαπραγματεύσεων και αμοιβαίου σεβασμού για την αξία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η Jenni Lukander, Πρόεδρος της Nokia Technologies, δήλωσε,

Είμαστε ευτυχείς που καταλήξαμε σε νέα συμφωνία με την OPPO, καθώς αντικατοπτρίζει τον αμοιβαίο σεβασμό για την πνευματική ιδιοκτησία των δύο εταιρειών, τις επενδύσεις της Nokia στην Ε&Α, αλλά και τη συμβολή της στα ανοιχτά πρότυπα. Η OPPO είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στην παγκόσμια αγορά smartphones και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για να φέρουμε περαιτέρω καινοτομία στους χρήστες τους σε όλο τον κόσμο. Η νέα συμφωνία - μαζί με τις άλλες μεγάλες συμφωνίες  που έχουμε συνάψει τον περασμένο χρόνο - θα παρέχει μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα στην επιχειρηματικό τομέα των αδειοδοτήσεων.

Ως κύριος κάτοχος δικαιωμάτων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για το πρότυπο 5G και ως παγκόσμιος ηγέτης στην καινοτομία έξυπνων συσκευών, η OPPO αποτελεί ταυτόχρονα καινοτόμο και διεκπεραιωτή τεχνολογικών προτύπων. Από τις 31 Δεκεμβρίου 2023, η OPPO έχει αναπτύξει πατέντες επικοινωνίας 5G σε περισσότερες από 40 χώρες και περιοχές, με συνολικά περισσότερες από 5.900 οικογένειες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως, ενώ περισσότερες από 3.300 πατέντες 5G έχουν δηλωθεί στο ETSI και περισσότερα από 11.000 συνήθη έγγραφα έχουν υποβληθεί στο 3GPP. 

Σύμφωνα με την έκθεση 5G του 2023 που δημοσιεύτηκε από την Ακαδημία Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Κίνας (CAICT) και μια έκθεση από την IPlytics που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2023, η OPPO κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως όσον αφορά την ισχύ του διπλώματος ευρεσιτεχνίας 5G.

Loading