iOS

Κενό ασφαλείας στο OS X 10.8 και iOS 6 καθιστά άχρηστες τις εφαρμογές

Apple

Ένα νέο bug που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα μπορεί να καταστήσει εφαρμογές στο OS X 10.8 και iOS 6 εκτός λειτουργίας. Πρόκειται για μια σειρά αραβικών χαρακτήρων που φαίνεται ότι ενεργοποιεί ένα bug στο CoreText της Apple για την εμφάνιση των γραμματοσειρών στο σύστημα και ως εκ τούτου δεν επηρεάζει άλλα λειτουργικά συστήματα.

Το bug αυτό φαίνεται ότι είχε γνωστοποιηθεί στην Apple πριν από έξι μήνες χωρίς να έχει υπάρξει κάποια δράση από την εταιρεία για να κλείσει την τρύπα. Πάντως, οι beta εκδόσεις των OS X Mavericks και iOS 7 δεν επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα!

Σύμφωνα, λοιπόν, με την αρχική αναφορά το bug αυτό δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην συσκευή του χρήστη αλλά μπορεί ενδεχομένως να αχρηστεύσει την εφαρμογή Messages εάν ληφθεί μήνυμα SMS ή iMessage σε iPhone, iPad ή Mac, να προκαλέσει συνεχόμενα crashes σε Safari/Chrome και να αποτρέψει τη σύνδεση μιας συσκευής σε Wi-Fi εάν το όνομα του δικτύου περιλαμβάνει την αλληλουχία των χαρακτήρων αυτών.

[via MacUser]

Loading