Μελλοντικά κατάποση χαπιών για το ξεκλείδωμα του smartphone σου(;)

password_pill

Κάτι που για πρώτη φορά ακούσαμε από τη Regina Dugan της Motorola έρχεται τώρα να επιβεβαιώσει η Proteus Digital Health η οποία αναπτύσσει χάπια που περιέχουν ένα μικροσκοπικoύς αισθητήρες που σου επιτρέπουν να ξεκλειδώνεις το smartphone σου με ένα άγγιγμα. Το χάπι έχει λάβει από πέρυσι την έγκριση της FDA, περιέχει μόνο μαγνήσιο και χαλκό και δε διαθέτει μπαταρία αλλά τροφοδοτείται από τα οξέα του σώματος.

Ένα δεύτερο χάπι παρασκευάζεται από την HQ και ακούει στο όνομα CorTemp Ingestible Core Body Temperature Sensor με βασική διαφορά ότι διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία και μεταφέρει ασύρματα και σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για την θερμοκρασία σώματος του χρήστη καθώς ταξιδεύει μέσω του πεπτικού σωλήνα. Το CorTemp έχει χρησιμοποιηθεί σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, στρατιώτες και αστροναύτες για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας τους σε αγώνες και αποστολές.

Δυστυχώς η δράση των “μαγικών” χαπιών κρατά μόλις 24 ώρες κάτι που αυτομάτως καταργεί την ευκολία που θα προσέφεραν στην καθημερινότητά μας (ξεκλείδωμα smartphones, υπολογιστών, αυτοκινήτου, σπιτιού μόνο με το σώμα μας), ενώ και η τιμή τους για την ώρα ($46) είναι απαγορευτική.

[via]

This entry was posted in Misc, Technology. Bookmark the permalink.
  • Giannis Koutsias Olga Papadopo

    Τι ανοησίες είναι αυτές; Το δυστυχώς το πιστεύετε; Έλεος. Τεχνολογία τεχνολογία αλλά όλο βλακείες. Χάπια λέει για να ξεκλειδώνεις το iphone. O κόσμος έχει τόσα προβλήματα και το αιδοίο χτενίζεται. Καμιά έρευνα για επιπτώσεις από υπερκατανάλωση των ιχνοστοιχείων που έχει; Μπα. Των υπόλοιπων συστατικών; Ούτε; Η χρησιμότητα του; Να μην κάνει ο άνθρωπος καμία κίνηση. Τις καρδιοπάθειες μου μέσα.Πόσο καμένο. Κι αυτά τα στουρνάρια του FDA, εδώ είναι πλακάκια με τη monsanto τι περιμένεις…

  • Γιώργος

    Πες τα ρε ψηλέ, τι άλλη Μ*****α θα διαβάσουμε!

  • zer0rec0rd

    gg