Ξεπέρασαν το 1 δισ. οι χρήστες smartphones σε όλο τον κόσμο!

Το ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου υπολογίζεται ότι έφτασε ο αριθμός των χρηστών smartphones σε όλο τον πλανήτη για πρώτη φορά από την εμφάνιση του πρώτου έξυπνου τηλεφώνου το 1996, σύμφωνα με μελέτη της Strategy Analytics.

Με άλλα λόγια, περίπου ένας στους εφτά ανθρώπους ανά την υφήλιο έχει στην κατοχή του κάποιο είδος έξυπνου τηλεφώνου, είτε αυτό είναι iPhone, Android, Windows Phone, Symbian κ.ο.κ. (με κάποια επιφύλαξη πάντα γιατί ορισμένοι χρήστες κατέχουν περισσότερα από ένα smartphones).

Κατά το τρίτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους ο συνολικός αριθμός ενεργοποιημένων smartphones ανερχόταν στα 700 εκατομμύρια, ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια τα έξυπνα τηλέφωνα αναμένεται να αυξηθούν με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι χρήστες smartphones θα ξεπεράσουν τα 2 δισεκατομμύρια πριν το 2015, εξαιτίας κυρίως του τεράστιου περιθωρίου για ανάπτυξη σε αγορές όπως αυτές της Κίνας, της Ινδίας και πολλών αφρικανικών χωρών.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα το μήνα που διανύουμε τους 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες κατόρθωσε να ξεπεράσει και το Facebook.

[via Venturebeat]

Loading