Παγκόσμια ημέρα WiFi 2023: 5 tips από την devolo για καλύτερο WiFi

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από το Internet World Stats, περίπου 747 εκατομμύρια ευρωπαίοι χρησιμοποίησαν το Internet το 2021, το οποίο εκτιμάται σε ποσοστό 89,2 % του συνολικού πληθυσμού. Οι περισσότεροι άνθρωποι περιηγούνται στο Internet, χρησιμοποιώντας το WiFi του σπιτιού τους. Ποια είναι όμως η ποιότητα του οικιακού δικτύου; Σίγουρα δεν είναι πάντα η ιδανική. Αν θέλετε να κάνετε stream σειρές, χωρίς προβλήματα, να κατεβάσετε τα τελευταία updates στα παιχνίδια ή απλά να διαβάσετε τις ειδήσεις στο Internet, είναι βέβαιο πως χρειάζεστε μία σταθερή και γρήγορη σύνδεση στο WiFi. Η devolo μπαίνει στο πνεύμα της Παγκόσμιας Ημέρας WiFi, η οποία είναι στις 20 Ιουνίου και σας βοηθά να κρατήσετε το WiFi σας σε φόρμα, με αυτές τις πέντε συμβουλές!

Tip #1: Σύντομος έλεγχος του WiFi

Σύντομος έλεγχος του WiFi: είναι εύκολο οι χρήστες του Internet να παρατηρήσουν εάν η κάλυψη του WiFi είναι καλή ή κακή. Ωστόσο, το να ρίξετε μια σύντομη ματιά στην κατάστασή της σύνδεσης είναι ένα πολύτιμο πρώτο βήμα. Χρήσιμα εργαλεία ανάλυσης είναι διαθέσιμα για να βοηθήσουν τις προσπάθειές σας. Οι ειδικοί συστήνουν συχνά το Ookla Speedtest. Με την υποστήριξη αυτής της εφαρμογής, μπορείτε εύκολα να ελέγξετε τις ταχύτητες WiFi με το smartphone ή το tablet σας σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού για να βρείτε τις «μαύρες τρύπες» στο WiFi.

Tip #2: Η ιδανική θέση για το router

Το WiFi είναι πολύ αργό ή η σύνδεση σταματά εντελώς σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό; Αυτό συνήθως οφείλεται σε προβλήματα εμβέλειας, καθώς πολλά νοικοκυριά έχουν το router «κρυμμένο» σε μια γωνία, πίσω από μια γλάστρα ή – ακόμα χειρότερα – ακόμα και σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο. Μια κεντρική και ελαφρώς ανυψωμένη θέση είναι ιδανική για ένα router, για παράδειγμα πάνω σε ένα μπουφέ ή σε ντουλάπι, περίπου στη μέση του διαμερίσματος. Το WiFi του router δεν πρέπει να μπλοκάρεται από άλλα αντικείμενα που βρίσκονται μπροστά ή δίπλα του. Το router έχει πιθανώς εξωτερικές κεραίες που μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικές γωνίες. Απλώς δοκιμάστε διαφορετικές θέσεις στις κεραίες μέχρι να βελτιωθεί η λήψη του σήματος. Προτιμήστε να τοποθετήσετε τις κεραίες προς την κατεύθυνση που έχετε ανάγκη το καλύτερο σήμα WiFi.

Tip #3: Είναι παλιό το router μου;

Εάν πρέπει να αντικαταστήσετε τον παλιό σας router, το νέο μοντέλο θα πρέπει οπωσδήποτε να υποστηρίζει WiFi 5 ή ακόμα και WiFi 6. Και τα δύο πρότυπα είναι πολύ πιο γρήγορα από το WiFi 4. Επιπλέον, ένα τμήμα του WiFi 4, η ζώνη των 2,4 GHz, είναι εξαιρετικά υπερφορτωμένο σε πολλές μεγάλες αστικές περιοχές. Το WiFi σας ανεβάζει ξανά ταχύτητα αλλάζοντας στη ζώνη των 5 GHz του προτύπου WiFi 5 ή WiFi 6.

Tip #4: WiFi repeaters για τους μικρότερους χώρους

Εμπόδια όπως τοίχοι και οροφές μειώνουν την σωστή διάδοση του σήματος, κάνοντας το WiFi πιο αργό ή και ακόμη χειρότερα κάποιες φορές, το διακόπτουν εντελώς. Για μικρά διαμερίσματα και για βελτίωση της απόδοσης WiFi σε έναν όροφο, η devolo προσφέρει το devolo WiFi 6 Repeater 3000 (99,90 ευρώ) και το devolo WiFi 6 Repeater 5400 (149,90 ευρώ). Αυτά τα WiFi repeaters, επεκτείνουν την εμβέλεια του υπάρχοντος ασύρματου δικτύου και προσφέρουν, υψηλές ταχύτητες μετάδοσης, προηγμένη λειτουργικότητα mesh και εύκολη ρύθμιση με το πάτημα ενός κουμπιού.

Tip #5: Για μεγαλύτερες αποστάσεις - Internet από την ηλεκτρική πρίζα

Σε μεγάλους χώρους, ωστόσο, ένα repeater δεν είναι πλέον επαρκές, επειδή χρησιμοποιεί επίσης το δίκτυο WiFi για μετάδοση των δεδομένων. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μία πολύ καλή τεχνική λύση για να καλύπτονται μεγαλύτερες αποστάσεις, οι προσαρμογείς WiFi Powerline. Το κόλπο: Χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό κύκλωμα του σπιτιού σαν ένα μακρύ καλώδιο δεδομένων. Το πλεονέκτημα αυτής της διαδικασίας, είναι πως οι τοίχοι, οι οροφές, ακόμη και τα συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης δεν αποτελούν πλέον εμπόδιο, επειδή είναι μια λύση που βασίζεται σε καλώδια. Οι προσαρμογείς WiFi Powerline, δημιουργούν εύκολα ένα hotspot σε οποιαδήποτε πρίζα. Η εγκατάσταση είναι εξαιρετικά εύκολη και μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να σερφάρετε ξέγνοιαστα. Τα τρέχοντα μοντέλα συνδυάζουν την καλύτερη τεχνολογία mesh WiFi με την ταχύτερη τεχνολογία Powerline. Το πολυβραβευμένο devolo Magic 2 WiFi 6 δημιουργεί γρήγορη ταχύτητα Powerline μέχρι και 2400 Mbps και προσφέρει mesh WiFi για γρήγορο ασύρματο δίκτυο σε όλο το σπίτι. Σαν μία καλή εναλλακτική λύση, η devolo προσφέρει το Magic 1 WiFi Starter Kit, το οποίο διατίθεται σε χαμηλότερη τιμή, αλλά με όλες τις λειτουργίες της τεχνολογίας mesh και γρήγορο WiFi 5. Χάρη σε αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να γιορτάσετε και εσείς την Παγκόσμια ημέρα WiFi με γρήγορο WiFi στο σπίτι!

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να έχετε ένα τέλειο οικιακό δίκτυο, επισκεφθείτε το www.devolo.gr, www.devolo.com.cy.

Loading