Το Πακιστάν απειλεί το Ισραήλ με πυρηνικό πόλεμο λόγω ψευδούς είδησης…

Το πρόβλημα με τη διάδοση ψευδών ή παραπλανητικών ειδήσεων δεν αφορά μόνο τους απλούς χρήστες, αλλά επηρεάζει και τα υψηλότερα κλιμάκια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παρολίγον διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Πακιστάν και Ισραήλ, με τον Υπουργό Αμύνης του πρώτου να “τρώει τον παπά” και να απειλεί το δεύτερο με πυρηνικά όπλα!

Google και Facebook καταπολεμούν τις ιστοσελίδες με ψεύτικες ειδήσεις κόβοντας τα διαφημιστικά έσοδα τους

Συγκεκριμένα, ο κ. Khawaha M. Asif, έλαβε στα σοβαρά ένα δημοσίευμα ότι το Ισραήλ θα χτυπήσει με πυρηνικά όπλα το Πακιστάν σε περίπτωση που το δεύτερο αποστείλει στρατό στη Συρία, και αυτό τον ώθησε να προειδοποιήσει (μέσω Twitter) το Ισραήλ ότι η χώρα του διαθέτει επίσης πυρηνικά όπλα και θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον του Ισραήλ αν κριθεί απαραίτητο!

Μάθε με ποιους τρόπους θα καταπολεμήσει η Facebook τις ψευδείς και παραπλανητικές ειδήσεις [Video]

Στο tweet του κ. Asif απάντησε το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ τονίζοντας ότι η υποτιθέμενη επιθετική δήλωση του υπουργού Moshe Yaalon δεν έγινε ποτέ στην πραγματικότητα, με αποτέλεσμα ο κ. Asif να αναδιπλωθεί αναφέροντας ότι το Πακιστάν είναι ειρηνική χώρα που έχει στην κατοχή του πυρηνικά αποκλειστικά για την προστασία της ελευθερίας του.

Αντιλαμβάνεστε ότι η διάδοση των ψευδών ειδήσεων μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες παρεξηγήσεις και καταστάσεις. Ας ελπίσουμε ότι οι κολοσσοί του Internet (βλ. Facebook, Google) θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τον σωστό τρόπο…

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Internet, Misc. Bookmark the permalink.
  • Gerasimos germin1972 MHNAS

    Καλή χρονιά εύχομαι, με υγεία συν όλα τα επαρκώς απαραίτητα που χρειάζονται σε κάθε άνθρωπο. Ήδη ελαφρά την καρδία, εξαπολύονται απειλές, για πυρηνικό πόλεμο. Το είδαμε την περίοδο των αμερικανικών, εκλογών. Αμερική εναντίον Ρωσίας και το αντίθετο. Τους τρώει να τα χρησιμοποιήσουν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, ιδίως για τους ίδιους. Τι ακριβώς θα έχουν, μετά, να διοικήσουν ή να χτίσουν ? Σε ραδιενεργό, έδαφος για χιλιάδες χρόνια. Όσο για το Ισραήλ, κατά την γνώμη μου, έχουν καβαλήσει το καλάμι, θεωρώντας τους εαυτούς τους, τον περιούσιο λαό του Θεού. Οι ισραηλινοί για εμένα, είναι άνθρωποι που φοβούνται και κρύβονται πίσω από πράξεις και σκέψεις. Τίποτα περισσότερο. Αλλά αυτή η γνώμη, είναι …μόνο δική μου και τίποτα….περισσότερο. Ευχαριστώ.