Συνεργασία Panasonic και Mozilla για να φέρουν το Firefox OS στις έξυπνες τηλεοράσεις της πρώτης [CES 2014]

firefox-os

Η μάχη των λειτουργικών συστημάτων φαίνεται ότι θα περάσει και στις έξυπνες τηλεοράσεις, αφού μετά τις Android-based τηλεοράσεις φέτος μάθαμε για τις webOS TVs της LG και σειρά πήρε η Panasonic που ανακοίνωσε στη CES 2014 ότι θα συνεργαστεί με τη Mozilla για να φέρει το open-source Firefox OS στις δικές της έξυπνες τηλεοράσεις. Αν επαληθευτούν και οι κλασικές πλέον φήμες για την iTV της Apple, τότε έχουμε άμεσα ανταγωνιστική τετράδα...

"Οι Mozilla και Panasonic θα συνεργαστούν για να προωθήσουν το ανοικτό οικοσύστημα του Firefox OS. Στόχος είναι να αναπτυχθεί έτσι ώστε να φέρουμε τις τεχνολογίες web και HTML5 από τα PCs, τα smartphones και τα tablets, σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές μέσα από τις τηλεοράσεις τους"

Όπως έχουμε αναφέρει και στην περίπτωση του Firefox OS για φορητές συσκευές, οι developers θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες web με αποτέλεσμα η δημιουργία εφαρμογών να είναι σημαντικά πιο εύκολη. Για την ώρα δεν έχουμε κάποια εικόνα από το περιβάλλον για τηλεοράσεις, αλλά σίγουρα θα το περιμένουμε με ενδιαφέρον.

[via]

Loading