Panasonic Lumix FH-Series, FP-Series και S-Series επίσημα από τη CES 2011

Η Panasonic παρουσίασε στην CES 2011 μερικά νέες ψηφιακές κάμερες point-and-shoot που έρχονται να προστεθούν στις σειρές Lumix FH, Lumix FP και Lumix S.

Στη σειρά Panasonic Lumix FH συναντάμε τέσσερα νέα μοντέλα (FH2, FH5, FH25 και FH27), στη σειρά Panasonic Lumix FP δύο μοντέλα (FP5 και FP7) και στη σειρά Panasonic Lumix S ακόμα δύο (S1 και S3). Παρακάτω θα δούμε συνοπτικά τα κυριότερα χαρακτηριστικά τους:

Οι Panasonic Lumix FH2 και FH5 είναι τα ultraslim μοντέλα της σειράς, με ανασυρόμενο ευρυγώνιο φακό Leica 28mm, 4x οπτικό zoom, επεξεργαστή εικόνας Venue Engine VI, δυνατότητα εγγραφής HD video 1080p, αποθηκευτικό χώρο 70MB, σταθεροποιητή εικόνας και Lumix Image Uploader για άμεση αποστολή φωτογραφιών και video στο Ίντερνετ, ενώ διαφέρουν μόνο στον αισθητήρα, 16MP για την FH5 και 14MP για την FH2.

H FH2 θα κυκλοφορήσει σε μαύρο, κόκκινο, ροζ και μπλε χρώμα, ενώ η FH5 σε ασημί, μωβ, μαύρο και χρυσό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή και η ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Οι Panasonic Lumix FH25 και FH27 απευθύνονται στους πιο ενθουσιώδεις φίλους των point-and-shoot, αμφότερες με αισθητήρα 16.1MP, 8x οπτικό zoom, επεξεργαστή εικόνας Venus Engine VI, δυνατότητα εγραφής HD video 720p, αναγνώριση προσώπου και αυτόματη ρύθμιση ανάλογα με το περιβάλλον, αποθηκευτικό χώρο 70MB, Lumix Image Uploader ενώ διαφέρουν μόνο στο μέγεθος της οθόνης, 2.7'' LCD για την FH25 και 3'' LCD για την FH27.

Η FH25 θα κυκλοφορήσει σε ασημί, μαύρο, κόκκινο, μπλε και μωβ χρώμα, ενώ η FH27 σε μεταλλικό μαύρο, κόκκινο και ασημί, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή και η ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Οι Panasonic Lumix FP5 και FP7 με εξαιρετικά λεπτό σχεδιασμό, διαθέτουν φακό με 4x οπτικό zoom, δυνατότητα εγγραφής HD video 720p, επεξεργαστή εικόνας Venus Engine VI, Smart Touch Screens (επιτρέπουν στο χρήστη τη διαχείριση πολλών ρυθμίσεων με ένα απλό κουμπί), σταθεροποιητή εικόνας, αναγνώριση προσώπου και αυτόματη ρύθμιση.

Οι διαφορές τους αφορούν τον αισθητήρα και τη οθόνη (16.1MP και 3.5'' στην FP7, 14.1MP και 3'' στην FP5). Η FP7 θα κυκλοφορήσει σε κόκκινο, μαύρο και μπλε χρώμα, ενώ η FP5 σε μαύρο, ροζ, ασημί και μπλε. Μέχρι στιγμής καμμία πληροφορία σχετικά με την τιμή και την ημερομηνία κυκλοφορίας.

Τέλος, οι Panasonic Lumix S1 και S3 είναι τα βασικά μοντέλα της εταιρίας, με αισθητήρες 12.1MP και 14.1MP αντίστοιχα, δυνατότητα εγγραφής HD video 720p, 4x οπτικό zoom, επεξεργαστή εικόνας Veus Engine VI, σταθεροποιητή εικόνας, αναγνώριση προσώπου και οθόνη 2.7'' LCD.

Η S1 θα κυκλοφορήσει σε μαύρο, χρυσό, μπλε, ροζ και ασημί χρώμα, ενώ η S3 σε μπλε, κόκκινο, μαύρο και μωβ. Όπως και στις προηγούμενες, καμμία πληροφορία σχετικά με την τιμή και την ημερομηνία κυκλοφορίας.

[πηγή Engadget]
Loading