Panono: Μια εκπληκτική μπάλα-κάμερα που πετάς στον άερα για πανοραμικές λήψεις 360 μοιρών! [Video]

 panono

Θυμάστε την Panoramic Ball Cam για την οποία σας είχαμε ενημερώσει πριν από δύο χρόνια; Είτε τη θυμάστε είτε όχι (μη τη μπερδεύετε με την Squinto), το γεγονός είναι ότι ο δημιουργός εξέλιξε την πρωτότυπη αυτή "μπάλα" που πετάς στον αέρα και φωτογραφίζεις σε 360 μοίρες, τόσο ώστε να ζητήσει χρηματοδότηση από το κοινό μέσα από την πλατφόρμα Indiegogo!

Το gadget μετονομάστηκε σε Panono, διαθέτει 36 κάμερες, έχει διάμετρο 11cm, ζυγίζει 300gr και λειτουργεί με εξαιρετικά απλό τρόπο. Ο χρήστης πρέπει να το πετάξει στον άερα, αρκεί να μη στριφογυρίζει πάρα πολύ, και όταν αναγνωρίσει ότι βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο τότε αυτόματα γίνεται λήψη από τις 36 διαφορετικές κάμερες. Στη συνέχεια, ένας αλγόριθμός ενώνει όλες αυτές τις φωτογραφίες σε μία ανάλυσης 72MP.

panono_1

Μετά τη λήψη, ο χρήστης μπορεί να στείλει την ενιαία φωτογραφία μέσω Bluetooth σε συσκευές Android, iOS ή υπολογιστές για να απολαύσει με την άνεση του το τοπίο με πολύ μεγάλη καθαρότητα και σε αρκετό βάθος, όπως μπορείτε να δείτε και στα επίσημα samples (επιλέξτε full screen και περιηγηθείτε σε οποιαδήποτε κατεύθυνση).

panono_hongkong

Ο δημιουργοί ζητούν $900.000 μέσα από την πλατφόρμα Indiegogo για να ξεκινήσουν μαζική παραγωγή και όσοι στηρίξουν την προσπάθεια θα έχουν έκπτωση $100 στην τιμή ($499 αντί $599 αν και εφόσον κυκλοφορήσει στην αγορά). Πραγματικά εντυπωσιακό!

Loading