Η εξήγηση της θεωρίας των Παράλληλων Συμπάντων [Video]

Multiverse

Σύμφωνα με τις σύγχρονες θεωρίες, το σύμπαν μας είναι μόνο ένα από τα πολλά πιθανά. Η θεωρία του πολυσύμπαντος ή των πολλών Παράλληλων Συμπάντων έχει τρεις εκδοχές (καμία εκ των οποίων δεν έχει επιβεβαιωθεί), τις οποίες περιγράφει με τον απλούστερο δυνατό τρόπο η ομάδα του MinutePhysics στο video που ακολουθεί.

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, ο κόσμος είναι άπειρος σε έκταση κάτι που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του είναι απαρατήρητο. Το σύμπαν που γνωρίζουμε αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου, τα μέρη του οποίου δε μπορούμε να δούμε είτε επειδή είναι πολύ μακρία είτε επείδη βρίσκονται μέσα σε μαύρες τρύπες.

Η δεύτερη θεωρία των μεμβρανών ή χορδών πιστεύει ότι το σύμπαν μας υπάρχει μέσα σε έναν πολυδιάστατο υπερχώρο (9 διαστάσεων), όπου υπάρχουν και άλλες μεμβράνες που αντιπροσωπεύουν παράλληλα με το δικό μας σύμπαντα.

Τέλος υπάρχει και η κβαντομηχανική θεωρία, σύμφωνα με την οποία το σύμπαν διακλαδίζεται σε πολλαπλά αντίγραφα. Ένα όν μπορεί να έχει πολλές ταυτόσημες υπάρξεις σε πολλά χωροχρονικά σημεία, είτε του ίδιου σύμπαντος είτε άλλων. Αυτά τα παράλληλα σύμπαντα δεν είναι στην πραγματικότητα ξεχωριστά σύμπαντα, γιατί αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

This entry was posted in Featured, Misc, Science. Bookmark the permalink.
  • Maria

    Χαίρε μεγάλε Walter Bishop.

  • Takaros

    Να υπαρχει αραγε και 3ο συμπαν να πεταχτώ να τσιμπησω εγώ την 3η Olivia Dunham!!